Başkan Soyer: İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şaşal Su Fabrikası’nın Büyük Dolum Tesisi ve Şaşal Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

GÜNCEL 19.03.2024 16:34:01 58 0
 Başkan Soyer: İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şaşal’ın bir ahde vefa projesi olduğunu belirterek, “Bu fabrika Cumhuriyet’e vefamızdır” dedi.

“Şaşal bizlere 100 yıllık kesintisiz barışı armağan edenlere gönül borcumuzun göstergesidir” diye konuşan Başkan Soyer, “Kayıtsız şartsız egemenliğimizi perçinleyen bir Cumhuriyet kalesidir. Çocuklarımıza bırakacağımız mirastır. Şaşal İzmir’in hakkıdır. Bugün açılışını yaptığımız Büyük Dolum Tesisimiz, 22 yıldır İzmir’in hakkını gasp edenlere, oyunu daima demokrasiden, laiklikten, Mustafa Kemal Atatürk’ten yana kullandığı için İzmir’e üvey evlat muamelesi yapanlara İzmir’den 40 alıp 1 verenlere cevabımızdır. Sözümüzün teminatıdır” açıklamasında bulundu.

Günlük üretim kapasitesi 10 kattan fazla artacak

Başkan Tunç Soyer, uzun yıllar atıl kalmış olan Şaşal Su Fabrikası’nı büyük bir coşkuyla açtıklarının, şehri bir Cumhuriyet çeşmesi olan Şaşal’a kavuşturduklarının altını önemle çizerek sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Fabrikamızda, geçtiğimiz Eylül ayından bu yana 0,33’lük ve 0,75’lik cam ve 5 litrelik pet şişelerde üretim devam ediyor. Artık 3 binin üzerine market ve küçük işletmenin raflarında Şaşal var. Bugün fabrikamızda, bu Cumhuriyet markasını daha da ileriye taşıyan iki önemli adım atıyoruz. Birincisi Büyük Dolum Tesisimiz. Büyük Dolum Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle, Şaşal Su Fabrikası’nın tek vardiyada 16 bin 800 şişe olan günlük üretim kapasitesi 10 kattan fazla artacak. Diğer önemli adımımız ise Şaşal suyunun doğduğu Tahtalı Havzası’nı ve bir kültür mirası olan Şaşal’ı tüm hatlarıyla anlatan Müzemiz.” 

Hibya Haber Ajansı