Başkan Soyer: “İzmir’de engelleri ortadan kaldırarak, engelsiz bir yaşama öncülük ettik"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak’ta Destekli İstihdam Ofisi ile Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Merkezi’ni hizmete açtı.

GÜNCEL 15.03.2024 12:30:29 61 0
Başkan Soyer: “İzmir’de engelleri ortadan kaldırarak, engelsiz bir yaşama öncülük ettik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açılışta konuşarak, Meslek Fabrikası ile birlikte çalışacak istihdam ofisinin engelli vatandaşları iş dünyasıyla buluşturacağını söyledi.

Engelsizmir Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem’e teşekkür eden Başkan Soyer, “Levent Köstem beş yıl boyunca engelsiz bir İzmir için çalışan, bu uğurda elinden ne geliyorsa yapan çok kıymetli bir bilim, bir yürek insanı. Engelsizmir Yönetim Kurulu’nda görev yapan herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

Başkan Tunç Soyer, İzmir’in engelli hakları konusundaki öncü kimliğine güç katan bu iki çalışmayla herkes için eşit yurttaşlık hedefine bir adım daha yaklaştıklarının altını önemle çizerek, “Destekli İstihdam Ofisimizle engelli bireylerin istihdamını artırarak, onların sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını teşvik ediyoruz. Meslek Fabrikamızla entegre olarak çalışacak olan bu ofis, engelli vatandaşlarımızın yeteneklerine alan açacak, onları iş dünyasıyla buluşturan bir köprü vazifesi görecek.” açıklamasında bulundu.

Engelli vatandaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve demokratik katılım haklarını içeren çok yönlü bir yol haritası çizdiklerini ifade eden Başkan Soyer, “Bu yol haritasını büyük bir itinayla uygulamaya başladık. İzmir’de engelleri ortadan kaldırarak, engelsiz bir yaşama öncülük ettik. Biliyoruz ki tek bir engelli vatandaşımızın dahi haklarından mahrum kaldığı hayat hepimiz için eksiktir. Hep birlikte engelsiz bir yaşamı inşa etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı