Başkan Soyer: "Hesabımız İzmirlinin ve işçinin yüzünün gülmesi"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Egeşehir A.Ş ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikası arasında 27 personeli kapsayan ilk toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

GÜNCEL 29.02.2024 17:48:02 61 0
Başkan Soyer:

Törende konuşan ve göreve geldiği günden itibaren “eşit işe, eşit ücret” anlayışını gözettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çünkü bunun kurum içinde çok büyük adaletsizlik yarattığını gördük. Bu kurum kendi içinde adaleti sağlayamıyorsa bu ülkeye adaletin sağlanmasında nasıl öncülük edecek? Önce bu kurumun içinde bu adaletin sağlanması gerektiğini düşündük. İkincisi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14 şirketi var. Ve bu 14 şirket sadece personel istihdamı için kullanılmış. Bunların hepsini ihtisaslaştırdık” dedi.

"Hesabımız İzmirlinin ve işçinin yüzünün gülmesi"

Başkan Soyer, İzmirli’nin yüzünün gülmesi için hesap yapıyoruz diyerek, “Arada uçurum var. İzmir Büyükşehir Belediyesi önce çalışanının karnını doyuracak, yüzünü güldürecek ki şehirde yaşayanların yüzünü güldürecek arkadaşlarım yola devam edebilsinler. Onların yüzü gülmeden şehirdeki vatandaşın yüzü gülemez ki. Hesabımız bu kadar basit. Emek veren, alın teri döken kardeşlerimin bu şehrin insanları için yüzleri gülecek. Biz bu inançla ve bu kararlılıkla devam ettik. Muhtemelen görev sürem içindeki son toplu iş sözleşmesidir. İnşallah yüzünüzü daha çok güldürecek toplu iş sözleşmeleri yapmaya devam edin” ifadelerini kullandı.

“Ben size hakkımı helal ediyorum”

“Bu bir veda değil” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Soyer, “Hayatım boyunca hayatın manasını bu memlekette emekten, özgürlüklerden, haktan, hukuktan, adaletten yana bir ülke arayışıyla geçirdim. Benim hayatımın anlamı bu. Kimilerinin başka buldukları anlamlar var. Bu anlam koltuk, makam, mevki aramaz. Benim umurumda da değil. Bu sevdayı, tutkuyu bir makamla yapmanız gerekmiyor. Hatta tersine, o makam olmasa da siz bu memleket için yüreğinizi ortaya koyabiliyorsunuz. Ben de buna devam edeceğim. Son nefesime kadar emeğin hakkını korumaya devam edeceğim. Ben size hakkımı helal ediyorum, sizlerin de bana hakkınızı helal etmenizi beklerim. Gün gelecek devran dönecek” diye konuştu. 

Hibya Haber Ajansı