Başkan Soyer: "Çok renk, çok ses farklılıkların bir zenginlik olduğunu ifade eder"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar programında dernek üyeleri ile bir araya geldi.

GÜNCEL 19.03.2024 12:41:38 68 0
Başkan Soyer:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, programda toplumun bölünmesine yol açanların refahın önüne geçtiğini belirterek, “İşte o zaman bu topraklarda ortaya çıkan bereket, refah sadece birilerini zenginleştirir, geride kalan büyük çoğunluğu yoksullaştırır ”dedi.

“Çok renk, çok ses, çok nefes farklılıkların bir zenginlik olduğunu ifade eder” diye konuşan Başkan Soyer, “Bizi birbirimizden ayıran şeylerin bizi zenginleştirdiğini anladığımız zaman o yukarıdakiler bizi o kadar kolay ayrıştıramazlar. Onun için eksik kalan sözcük dayanışmadır. Biz dayanışmayı başaramadığımız takdirde ayrışmaya devam ederiz, ayrıştıkça yoksullaşırız. Halbuki bizi biz yapan bu renkliliktir. Bu çok sesliliktir '' açıklamasında bulundu.

 

Başkan Soyer, siyasetin hayatı iyileştirme sanatı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat bunun böyle olabilmesi için siyasetin tok, vicdan sahibi, namuslu insanlar tarafından yapılması lazım. Eğer öyle olmazsa insanlığın bu kainatta geliştirdiği demokrasi bir tarafa bırakılır. Demokrasi olmadan da zenginleşme olur ama o zaman o toprağın ürettiği refah sadece birilerini zengin eder. Onun dışında büyük çoğunluk yoksullaşır. Bunu da nasıl yaparlar biliyor musunuz? Nefesleri, sesleri, renkleri birbirine düşman ederek.”

Hibya Haber Ajansı