Başkan Soyer: ''Çiğli Tramvayı’nın kurdelesini keseceğiz''

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin raylı sistem ağını büyütmeye devam ediyor. Yapımı tamamlanan Çiğli Tramvayı 27 Ocak Cumartesi günü hizmete açılıyor.

YAŞAM 26.01.2024 14:11:46 96 0
Başkan Soyer:

Alınacak araçlarla 183 milyon euro yatırım bedeline sahip projedeki son dokunuşlarla birlikte İzmirlilerin kullanımına sunulan Çiğli Tramvayı, bölgedeki araç trafiğini rahatlatmanın yanında önemli noktalardaki duraklarıyla ulaşımı da kolaylaştıracak.

27 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de Çiğli 8 bin 955 Sokak üzerinde yapılacak açılış töreninde Can Bonomo sahne alacak. Törene katılmak isteyen İzmirliler için Karşıyaka İskelesi ve Bostanlı İskelesi Aktarma Merkezleri’nden tören alanına 15 dakika sıklıkla ücretsiz olarak ring seferleri yapılacak. Hat saat 15.00’ten itibaren konser bitimine kadar hizmet verecek. 

İzmirlileri açılışa davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “5 yıl önce, İzmir’i demir ağlarla öreceğiz dediğimizde bize inanmayanlar oldu. Bizim bu şehre, bu memlekete duyduğumuz bağlılığın aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Görev sürem içinde sıfırdan başlayıp bitirdiğimiz 183 milyon euro’luk göz kamaştıran bir yatırımla İzmir'e kazandırdığımız Çiğli Tramvayı’nın kurdelesini yarın keseceğiz. İzmirimize hayırlı olsun. 27 Ocak’ta tüm İzmirlilerle buluşmak üzere!” dedi.

Çiğli Tramvayı'nın temeli 2021 yılında atıldı. 14 duraktan oluşan 11 kilometrelik hattın yapımı kapsamında Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren, üzerinde bisiklet yolu da bulunan 750 metrelik viyadük de İzmirlilere kazandırıldı. İZBAN ile yolcu entegrasyonunun yapılacağı Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Tramvay hattı Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka hattı ile bağlantısı Karya Kavşağı'nda sağlandı.

Hibya Haber Ajansı