Başkan Şahin, engelli vatandaşlarla bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yeni hizmete alınan Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde tedavilerden yararlanan engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

GÜNCEL 26.03.2024 18:54:51 70 0
Başkan Şahin, engelli vatandaşlarla bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açılış konuşmasında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları çok iyi bildiğini ifade ederek, “Geldiğimiz noktada ben nasıl bakıyorum. Gözümü açtığımda engelli bir babanın evladı olarak doğdum. Engelli bir annenin babanın çocuğunun olduğunu biliyorum. Yaşanan zorlukları da kendi hayatımda yaşadım. Vazgeçmedik mücadele ettik. Çocukların önündeki bütün engelleri kaldırıyorlar. Dünyanın kabul gördüğü en iyi üniversiteleri kazanıyorlar. Bu beyinler bizim için kalkınma projesi. Ben buna böyle bakıyorum. Bu ülkeyi eğer kalkındıracaksak, orta gelir tuzağından kaldıracaksak, kadını, erkeği, yaşlıyı, engellisi herkesi birinci sınıf vatandaş yapacaksak karar mekanizmasına almayı başarmamız lazım” diye konuştu.

 Gaziantep’te bütün engelleri kaldırıp memleketi engelsiz yapacağını belirten Başkan Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Damdan düşen çözüm üretiyor. Kalp gözleri açık onların. Bu nasıl bir irade, bu nasıl bir fazilet. Önce insan dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Bütün engellilerin duasını alın. Eğitim sağlık istihdam bizim kalkınma modelimiz. Engellerin önündeki engelleri kaldıralım. Bu şehri engelsiz hale dönüştürelim. Bu memleketi engelsiz yapacağız. Engelli dostu yapacağız. O yüzden insanı bakacağız. İnsanca bakacağız. Vicdani bakacağız. Birbirimizin yeteneklerini keşfedeceğiz. Bu memleketi güçlü, huzurlu, mutlu bir memleket yapacağız.”

Hibya Haber Ajansı