Başkan Karalar: "Geliri borcun 4 katı haline getirdik"

Adana’da Türkmenbaşı Alt Geçidi’nin resmi açılışı sanatçı Tan Taşçı ile birlikte yapıldı. Açılışta konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gerçekleştirilen hizmetleri ve önümüzdeki dönemde yapılacak önemli projeleri anlattı.

GÜNCEL 29.01.2024 12:41:48 69 0
Başkan Karalar:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, halkın hizmetine sunduğu Türkmenbaşı Alt Geçidi’nin resmi açılışı, sanatçı Tan Taşçı’nın konseriyle gerçekleştirildi.

Alt geçidin açılışında konuşan Başkan Karalar,  Adana’da kendilerinden önce görev yapan belediye başkanlarına teşekkür ederek aradaki yönetim farkını anlatma gereği duyduklarını belirtti ve borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirdiklerini anlattı.

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü.

“Çiftçiyi de unutmadık; 4 milyonun üzerinde fide desteği verdik, üreticiye bin 700 güneş enerjisi paneli dağıttık. 99 su deposu yaptık ve SCADA uygulamamız ile kent genelindeki su kayıp ve kaçağını azaltıyoruz. Adana’nın tamamı bu uygulama alanı içine girdiğinde yılda yaklaşık 40 milyon metreküp su tasarrufu gerçekleştirmiş olacağız. Çok sağlam su hatları döşedik.”

İkinci dönemde yeni projeler var

İkinci dönemde yeni bir otogar yapılacağını, 150 megawatt’lık güneş enerjisi santrali kurulacağını, böylece 65 milyon liralık mevcut elektrik giderine ek olarak 65 milyon liralık da elektrik satılacağını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, güneyden kuzeye yeni bir bulvar, marina, yaşlı yaşam merkezi, yeni kütüphaneler ve yurtlar yapılacağını duyurdu.

Protokolün resmi açılışı gerçekleştirmesinin ardından sanatçı Tan Taşçı, Adanalılar için en güzel parçalarını seslendirdi.

Hibya Haber Ajansı