Başkan Karalar, ATO Meclis Toplantısı’na katıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Toplantısı’na katıldı. Konuk olduğu toplantıda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını ve gelecek dönemde yapılacak projeleri anlattı.

GÜNCEL 26.01.2024 14:41:52 61 0
Başkan Karalar, ATO Meclis Toplantısı’na katıldı

Adana’nın son dönemde doğası, tarihi, gastronomisi, iklimi, festivalleri, diğer güzellikleri ve sıcak kanlı insanlarıyla ülke gündemine geldiğini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, bunun hep birlikte başarıldığını anlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok kötü şartlarda devraldıklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nde borç gelirin 4 katıydı, şimdi gelir borcun 4 katı. 3 alt geçit, 5 yeni bulvar yaptık, 221 bulvar ve caddeyi yeniledik. Bir önceki dönemde girdi fiyatları, asfalt malzemesi, mazot çok daha ucuzken 894 bin ton asfalt dökülürken, biz geride kalan sürede 2 milyon 850 bin ton asfalt döktük. 310 iş makinesi, 111 otobüs aldık. Kiraya ödediğimiz parayı yıllık 750-800 milyon lira azalttık. Adanalı iş insanlarımızın ithalat yaparken ödediği verginin, kentimizden çıkışını sağlayarak, belediyemizin gelirini yıllık bir milyar lira artırdık. Bu rakamı daha da artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Gelecek dönemde 8 alt geçit daha yapılacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım programına aldığı Metro 2. Etap projesinin inşa edilerek, hattın Yeni Adliye, Şehir Hastanesi, Balcalı ve Stada uzatılacağını, biri şehir merkezinde nostaljik hat olmak üzere, 2 tramvay hattının kente kazandırılacağını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, 4 yeni büyük kütüphane, yeni bulvarlar, izin alınabilmesi halinde 150 megawatt’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES), modern bir otogar, kütür merkezi, marina gibi dev hizmetlerin halkın hizmetine sunulacağını açıkladı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram da kent yönetimiyle ilgili üyelerinin beklentilerini aktardı. Bayram Şunları söyledi:

“ATO 37 bin üyeye sahip Türkiye’nin dördüncü büyük STK’sı. Dolayısıyla ATO demek Adana esnafı, Adana tüccarı demek. Her ay 46 komitemizle bir araya gelip, Adana’yı üst liglere çıkarmanın formüllerini konuşuyoruz. Sektörlerin yerel yönetimden beklentilerini masaya yatırıyoruz. Biz 2022 yılında ‘Birlikte güçlü, ekonomide öncü Adana’ sloganıyla çalışmaya başladık.”

Birlik vurgusunun ardından Adana’nın acil ihtiyaçlarına da değinen Başkan Bayram, “Adana’nın acilen 14 adet daha alt geçide ihtiyacı var. Komitelerimizden gelen talepler doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’ne verilmek üzere hazırladığımız raporda ihtiyaç görülen yerleri belirttik.” dedi.

Hibya Haber Ajansı