Başkan Büyükkılıç, Erciyes'te kayak severlerle bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde yerli ve yabancı kayak severlerle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulunarak yeni yılı da kutladı.

YAŞAM 1.01.2024 12:04:22 95 0
Başkan Büyükkılıç, Erciyes

3 bin 917 metre yüksekliği, üzerindeki doğal gölleri, kayak yapmaya uygun kar kalitesi ve dizayn edilmiş pistleri, tesisleri, oksijen deposu temiz havası, doğal güzellik ve muhteşem manzarası ile turizmin amiral gemisi Erciyes’te yeni sezon başladı.

Erciyes, 112 kilometrelik 41 kayak pisti ve 19 mekanik tesisi ile yeni sezonun hemen başında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken Başkan Büyükkılıç, yurt içi ve yurt dışından Erciyes Kayak Merkezi’ne gelen kayak severlerle buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a kayak merkezi ziyaretinde AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da eşlik etti.

Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde sezonun başladığını belirterek, “Erciyes Kayak Merkezi’mizde sezon başladı. Otellerimiz dolu. Kayak merkezlerimiz hizmete girdi ve vatandaşlarımız da pırıl pırıl ortamda bu hizmetlerden yararlanmaya çalışıyor. Görüldüğü gibi teleferiklerimiz, telesiyejlerimiz, gondollarımız, kızaklarımızın hepsi çalışıyor ve vatandaşlarımıza hizmet veriyor.” diye konuştu.

Yeni yılı da kutlayan Büyükkılıç, “Daha nice yıllara diye dua ve temennide bulunuyorum. 2024’ü de bu vesileyle kutluyorum.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, turizmin amiral gemisi olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

“Erciyes’i Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’yle, sıcak suyuyla inşallah termal boyutuyla Kayseri’mizin gururu olan, turizmin amiral gemisi olan, çok değerli Mehmet Özhaseki Bakanımızın bu anlamlı projesini daha da iyi noktalara taşıyarak 4 mevsim Erciyes’in hizmet verdiği ve sporun, sporcunun da dostu ve merkezi bir alan olarak anılacağına inanıyorum.''

Kayak severlerin ilgisi ve sevgisi ile karşılaşan Büyükkılıç, vatandaşlarla günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirirken kayak severler ise Erciyes Kayak Merkezi’ne hayranlıklarını dile getirerek Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

Hibya Haber Ajansı