Başkan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirdi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Kompleksi Açılış Programı’na katıldı.

GÜNCEL 13.02.2024 17:54:22 79 0
Başkan Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirdi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli vatandaşların kullanması için hayata geçirilen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Kompleksi Açılış Programı’na katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Büyükkılıç,“Özel yavrularımızın her biri birbirinden özel, içten, samimi duaları bizleri bu hizmetlere vesile kılıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın kaygısıyla hareket edince bütün engeller ortadan kalkıyor.” dedi.

“Fırsat verilince özel yavrularımızın neler yapabileceğini görüyoruz”

Rutin belediyeciliğin yanı sıra birey odaklı, sosyal belediyeciliği çok önemsediklerini vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yönde gayretlerimiz, projelerimizle yavrularımızı hem onure edecek hem ailelerinizi rahatlatacak gayretlerin içerisinde bulunuyoruz. Fırsat verilince özel yavrularımızın neler yapabileceğini görüyoruz. Buradaki öğrencilerimizin elinden tutulması, fırsat verilmesi, psikologlar, sosyologlar marifetiyle sahip çıkılması, ilmek gibi tek tek örercesine onlara değer verilip, merhamet duygusuyla canlarımızı bağrına basmak çok önemlidir.”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin huzur şehri olduğunu belirterek, “Yavrularımıza sahip çıkmak, onların duasıyla toplumun huzuruna katkı sağlamak hepimiz için olmazsa olmazdır. Kayseri’miz huzur şehri, güvenli bir limandır. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan hepinizi bağrımıza basmak 16 ilçe belediye başkanı kardeşimiz ile el ele görevimizdir. Kayseri’mizi belediyecilik manada Kayseri Modeli diye söz ettiriyorsak, gerek altyapısıyla gerek sosyal belediyeciliği ile sizlerin bize verdiği yetki ve fırsattan oluyor” şeklinde konuştu.

4 bin metrekare büyüklükteki alanda bu hizmetleri verdiklerini anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, “Bulunduğumuz ortamda 7 engel grubuna hizmet veren çalışmalarımız ile 8 bireysel eğitim sınıfı, 11 grup eğitimi sınıfı, 3 fizik tedavi odası, 3 atölye, 2 uygulama evi, aile ve bireysel görüşme odası, bireysel eğitim planlama odası, 3 adet de öğrenci giyinme odası mevcut diye paylaşıyorum. 400 civarında öğrencimize tedavi ve eğitim destekli çalışmalar yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Hibya Haber Ajansı