Başkan Büyükkılıç, "6K vizyonu Işığında Kaşgar" Konferansına katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen, ‘6K vizyonu Işığında Kaşgar’ Konferansına katıldı.

GÜNCEL 3.02.2024 11:53:06 73 0
Başkan Büyükkılıç,

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 6K Vizyonu Işığında Kaşgar Konferansı’na katılarak, ülkü ocakları ile bir araya geldi.

Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Konferansa Başkan Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Kul Ahmet Cantürk, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Halit Yağmur, Türkav Kayseri İl Başkanı Ali Özocak, İlçe ocak başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an- Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, Anadolu’nun bir anne şefkatiyle, evlatlarını bağrına basan bir anlayış içerisinde olduğunu ifade ederek, “Burada samimi bir ortamda bir şeyler yapmaya çalışan, geleceğe kendini hazırlayan siz gençlerin alnından öpüyorum. Tabi Anadolu coğrafyası kucağını açan bir ana gibidir. Balkanlardan sıkıntıya düştüğünde gelenler, Kafkasya’dan yine aynı şekilde gelenler, Orta Asya’dan gelenler ya da başka yerlerden gelenler. Adı üzerinde ‘Anadolu’ bir anne şefkatiyle, evlatlarını bağrına basan bir anlayış içerisinde az önce buralarda ifade edildiği gibi Türk ve Müslüman olmak. Ya da en azında bu iki değerin bir parça ucundan tutuyor olmak. İnanın az önce videoda izlediğimiz görüntüler, içimiz burkuldu. Evet Türkistan hepimiz için bir kaygı ve hakikaten elinden tutulması gereken bir yer. Kıbrıs ve Kırım’da öyle. Şu an en sıcak görüntüler Kudusümüzü gösteriyor” dedi.

“Sizlere gelecek hazırlamaya çalışıyoruz”

Başkan Büyükkılıç, Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile ay yıldızlı kahramanlık destanı yazdıklarını ve kesintisiz 21 yıl ile de Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam ettiklerini kaydeden Başkan Büyükkılıç sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

 “Bizler onlara layık olacağız. Onların elini güçlendirecek şekilde Kayseri’den gür bir ses olarak 17/0 olarak destanını yazacağız. Tüm bu çalışmaları yaparken, 1,5 milyon Kayseriliyi biz bağrımıza basıyoruz. Sizlere gelecek hazırlamaya çalışıyoruz. Özelde de üniversite gençliğimize, birçok hizmette bulunuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı