Başkan Büyükkılıç: 150 milyon TL maliyetli projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin kuzeyindeki Yakut Mahallesi’ni, Kocasinan Bulvarı’na bağlayarak şehrin güneyi ile birleştirecek üst geçit köprüsü ve bağlantı yolunun açılışını, TOGG ile gerçekleştirdi.

YAŞAM 29.03.2024 18:32:52 132 0
Başkan Büyükkılıç: 150 milyon TL maliyetli projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından kamulaştırma giderleri hariç toplam maliyeti yaklaşık 150 milyon TL’lik Yakut Mahallesi’nin Kocasinan Bulvarı üzerinden şehrin merkezi ile bütünleştirilmesi amacıyla hayata geçen üst geçit köprüsü ve bağlantı yolu projesini hizmete açtı.

TOGG ile yeni hizmete açılan yolu deneyimleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Öncelikle şehrimize yeni bir ana arterimiz hayırlı, uğurlu olsun, yüzümüz gülüyor. Kayseri’mizde ulaşımın konforunu arttırmak, buradaki insanların daha kısa sürede hedeflerine ulaşması için çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

150 milyon TL maliyeti olan yolun kente hayırlı olmasını dileyen Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Uzun süredir beklenen Yakut Mahallesi’ndeki demir yolumuzun üzerinden geçecek köprünün yapımı gündemdeydi, bu manada bir an evvel açmak için çabamızı sürdürüyorduk. Şuanda Dünya Ticaret Merkezi’mizin önünden çıkan yolumuz, Yakut Mahallesi içerisinden demir yolu üzerinden, çevre yol diye bilinen Kocasinan Bulvarı’na, oradan Fuzuli, Sivas Caddesi ve Köşk Mahallesi’ne doğru Hulusi Akar Paşa bulvarından her tarafa gidecek ana arter olarak hayata geçmiş oluyor. 150 milyon TL maliyeti olan böyle bir projenin şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı