Başkan Altay, Şehir Kütüphanesi’nin temel atma törenine katıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Büyükşehir Belediyesi binasının yerine yapılacak Şehir Kütüphanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

YAŞAM 5.02.2024 17:43:37 71 0
Başkan Altay, Şehir Kütüphanesi’nin temel atma törenine katıldı

Temel atma töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ticari olarak değerlendirilebilecek, büyük gelir getirecek bir alanı hem etrafındaki yetişmiş ağaç varlığı hem de öğrencilerin ve kültür hayatının önemli bir merkezi olması için Konya Şehir Kütüphanesi yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Atalay, Şehir Kütüphanesinin Türkiye’nin en ikonik yapılarından birisi olacağını vurgulayarak “Buradaki ağaçların hiçbirisine dokunmadan, adeta ağaçların içinde, o forma göre dizayn edilmiş bir mimari yapı ortaya çıktı. Ana yapısı Eşrefoğlu Cami’sinden esinlenerek taş ve ahşaptan oluşan güzel bir eser ortaya çıkacak. Burası 30 bin metrekare alan içerisinde 13 bin 555 metrekare kapalı alana sahip” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin ilk Sıfır Karbon binalarından birisi olacak Şehir Kütüphanesi’nin maliyetinin 800 milyon lirayı bulacağını kaydeden Başkan Altay, “Ana kütüphanesi, okuma salonları, restoranları ve kafeteryalarıyla adeta gençlerin buluşma merkezi, şehrin en önemli cazibe merkezlerinden birisi olacak” ifadelerini kullandı.

“Şehrimizi, Dünya’nın en güzel şehirlerinden birisi yapmak için çalışacağız”

Konya’nın bu dönemde en önemli başarılarından birisinin birlikte çalışma kültürünü oluşturmak olduğu değerlendirmesini yapan Başkan Altay, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı.

“Özellikle de ilçe belediyeleriyle Büyükşehir arasındaki uyumun en güzel olduğu il olarak ortaya çıktığı bir şehir. İnşallah hem devam eden arkadaşlarımıza hem yeni arkadaşlarımıza bu yolculuğu kesintisiz bir şekilde sürdürerek 42 bin kilometrekarelik alanında, 31 ilçesinde şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Hibya Haber Ajansı