Başkan Aktaş: "Marmarabirlik’in gelecek 50 yıllık sorununu çözmüş olduk"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Marmarabirlik’in gelecek 50 yılını etkileyecek imar planı sorununun çözüldüğü bildirildi.

GÜNCEL 8.03.2024 17:20:47 34 0
Başkan Aktaş:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Marmarabirlik’in Bursa için ve zeytin üreticileri için öneminin farkında olduklarını söyledi.

“Özellikle 4 ilçemizin yoğun olarak tarım girdisini oluşturan, Türkiye’nin en önemli kuruşlarından Marmarabirlik’in öneminin farkındayız” diyen Başkan Aktaş, “Bursa’da üretim gerçekleştiren 30 bin civarındaki zeytin üreticimizin geleceğini düşünmek zorundayız. Yaptığımız İmar Planı düzenlemesi ile zeytin üreticilerimizin ve Marmarabirlik’in gelecek 50 yıllık sorununu çözmüş olduk. Bu düzenleme ile bölgedeki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kapsamında da sanayi alanı olarak planlanan tek tesis Marmarabirlik oldu. Gerçekleşen yeni düzenleme, kapasite artışı da sağlayarak Marmarabirlik’in modern, entegre tesis ihtiyacına cevap verecek, zeytin ile ilgili her türlü üretim, değerlendirme, işleme, ambalajlama ve depolama gibi tarladan sofraya olan sürecine olumlu etki edecektir Bursa’nın en önemli tarımsal değeri olan zeytinin geleceğinin korunmasını, gelişip daha da büyümesini ve marka değerinin artmasını sağlayacak bu çalışmanın Bursalı zeytin üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı