Başkan Aktaş: “İşsizlik sorunu bireysel değil, toplumsal bir sorun”

Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın (BİİB) tanıtım toplantısı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

GÜNCEL 12.02.2024 15:38:34 80 0
Başkan Aktaş: “İşsizlik sorunu bireysel değil, toplumsal bir sorun”

Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB), iş arayanlarla işverenlerini bir araya getirecek. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi (BİKO) tarafından düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, Türkiye’nin en kapsamlı organizasyonlarından biri olarak 274 firma, binlerce katılımcı ile sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını firmalarla buluşturacak.

Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, işsizliğin sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu belirterek, istihdama katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, kalkınma ve gelişme için istihdamının önemini çok iyi bildiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa’mız, Türkiye'nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biridir. Bu dinamik yapının bir sonucu olarak, şehrimizde her geçen gün yeni iş imkanları ortaya çıkmaktadır. İşte Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’yla bu iş imkanlarını iş arayanlarla buluşturarak şehrimizin istihdamına katkı sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı