Başkan Aktaş: "Her ilçemize ihtiyaçları doğrultusunda destek vermeye çalışıyoruz"

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mevcut yolları sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Gemlik merkez ve Umurbey arasındaki Celal Bayar Caddesi'ni daha konforlu hale getiriyor.

GÜNCEL 24.02.2024 11:59:40 59 0
Başkan Aktaş:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mevcut yolları sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Gemlik merkez ve Umurbey arasındaki Celal Bayar Caddesi'ni daha konforlu hale getiriyor.

Bursa’da ulaşım konusuna köklü çözümler üretmek amacıyla raylı sistemler, yeni yollar, akıllı kavşaklar ve toplu ulaşım gibi birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şehrin tüm bölgelerinde mevcut yolları daha sağlıklı hale getirmek için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Asfalt yenileme çalışmaları kapsamında Gemlik ilçesinde merkez ile Umurbey arasındaki 2 kilometre ve 12 metre genişliğindeki Celal Bayar Caddesi’nde çalışmalara başladı. Eski asfalt komple kaldırılarak yerine bin 850 ton asfalt dökülerek yol tamamen yenilenecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı çalışmaları yerinde inceledi. Belediye yöneticilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Alinur Aktaş, yaz demeden kış demeden altyapıda, üstyapıda, kültürde, sanatta, sporda yüzlerce projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 ‘Yol medeniyettir’ diyerek ulaşım yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Başkan Aktaş, “Bu bazen bir köprülü kavşak, bu bazen raylı sistem, bu bazen asfalt yenileme veya asfalt kaplama, bu bazen bat-çık olarak karşımıza çıkıyor. Her ilçemize ihtiyaçları doğrultusunda destek vermeye çalışıyoruz. Gemlik’ten Umurbey’e ulaşan yolun asfalt değişim çalışmasını hızlı bir şekilde yürütüyoruz. 2 kilometrelik mesafenin 11 milyonluk bir maliyeti var. Bir hafta içerisinde işlemleri tamamen bitireceğiz” dedi.

Başkan Aktaş ve beraberindekiler, daha sonra Umurbey Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla sohbet ederek görüşlerini dinledi.

Hibya Haber Ajansı