Barış süreciyle ilgili toplumda bilgi kirliliği var

TBMM bünyesinde kurulan Toplumsal Barış Yollarını Araştırma Komisyonu İzmit?te bazı toplantılar yaptı. Toplantı sonunda açıklama yapan komisyon başkanı Abdulkerim Gök, barış süreciyle ilgili toplumun daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini ve toplumda ci

SİYASET 12.11.2013 09:14:14 2585 0
Barış süreciyle ilgili toplumda bilgi kirliliği var
Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde 3.5 ay önce kurulan ve başkanlığını AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin’ın oluşan Toplumsal Barış Yollarını Araştırma Komisyonu Eskişehir, Bursa ve Yalova’nın ardından İzmit’e denizli escort. Komisyona Hakların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de gönüllü olarak katıldı. Milletvekilleri sabah saatlerinden itibaren Kocaeli Barış Platformu, Kocaeli Ticaret Odası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, TÜMBELSEN yetkilileri, şehit yakınları, gazi yakınları ve PKK yakınlarından oluşan bir grupla Ramada Plaza’da görüşme yaptı. 

BAZI ENDİŞELER VAR

Yapılan  görüşmelerin sonucunda komisyon basın toplantısı düzenleyerek edindikleri kanatları paylaştı. Basın toplantısına ilk olarak komisyon başkanı Abdulkerim Gök söz aldı. Gök, “Türkiye’de barış ve kardeşlik hukukunu tesis edip güçlendirmek için görüşmeler yapıyoruz. Görüşmelerimizde barış süreciyle ilgili bazı endişelerin olduğunu gördük.  Süreçle ilgili bilgi kirliliği olduğunu gördük.  Yola çıkarken ret ve inkar politikalarının son bulmasını istedik. Görüştüğümüz kesimler kardeşlik iklimini destekliyor ve sürecin mutlaka başarıya ulaşmasında yana olduğunu ifade etti. Kamuoyundaki bilgi kirliliğini önlemek için topluma sağlıklı bilgi sunmalıyız” dedi.

GEÇMİŞTE TRANVALAR YAŞANDI

Toplantıda söz alan Hakların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de konuşmasında, “Kucaklaşma- saygı ve sevgi ortamında herkes kullandığı dile dikkat etmeli. Barış sürecini herkes özümsedi. Şimdi tüm iş beklentilere cevap vermek. Geçmişte travmalar yaşandı. Bunları kaşımadan tüm argümanları kullanmalıyız” diye konuştu. Komisyon sözcüsü AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin de konuşmasında gittikleri yerlerde şehit yakınları, gaziler ve örgüt mensuplarını mutlaka dinlediklerini ifade etti. Şahin “süreçle ilgili ortak bir dil kullanmak Türkiye’nin önemli bir hassasiyeti. Dinlediğimiz insanlar söylediği sözler bizi mutlu etse de sert sözler sarf edenler de oldu” ifadelerine yer verdi.

YENİ DÜZENLEMELERE IŞIK TUTACAK

Komisyonun kadın üyesi AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan barış ve demokratikleşme sürecine herkesin dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti. Çalışmalarda ortak amacın barış sürecini başarıyla tamamlamak olduğunu ifade eden Gürkan, “Örgüt mensupları demokratikleşme paketi ve barış süreciyle ilgili yasal düzenlemeleri olumlu karşıladı. Şehit yakınları ve gaziler kendileriyle ilgili özel konuları bizlere iletti” açıklamasında bulundu. Basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan komisyon üyeleri daha sonra İzmit’ten ayrıldı. Komisyonun hazırlayacağı rapor barış sürecinde yeni düzenlemelerin yapılmasına ışık tutacak.