Bakan Uraloğlu: Ankara ve Bursa arası 2 saat 15 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleri ile yapımı tamamlanan Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ilk istasyonu olan Balat İstasyonu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıl

GÜNCEL 21.03.2024 16:05:10 63 0
Bakan Uraloğlu: Ankara ve Bursa arası 2 saat 15 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu törende, Türkiye Yüzyılında kent için raylı sistem fırtınasını estirdiklerini belirterek, “Ülke genelinde inşa ettiğimiz kent içi raylı sistem uzunluğumuz 433 km oldu” dedi.

İstanbul’da bu sene 34 kilometrelik raylı sistem hattını hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Bursa’da bugün buradayız Kocaeli’de hafta sonu yine raylı sistem çalışmalarımızı yürüttük. İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da toplam 47 kilometrelik bir hattın çalışmasını devam ettik. Bursa’da hayata geçirdiğimiz Emek-Şehir Hastanesi ve metro hattının bir kısmı Emek istasyonu, Balat istasyonu arasını ve Balat istasyonu tamamlanmasının sevincini yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, 2002 yılından bu yana Bursa’da ulaşım ve iletişim alt yapısına 202 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Ulaştırma ve alt yapı bakanlığı olarak bölünmüş uzunluğumuzu 609 km’ye çıkardık. Yine kaplamalı yol uzunluğumuzu 787 km’ye çıkardık. İstanbul- Gebze- Orhangazi İzmir otoyolumuzu bitirdik. Bursa Çevre otoyolunu Bursa-İnegöl-Bozüyük-Ankara sınırı yolumuzu, Bursa Devlet yolu İzmir yolumuzu bitirdik. Önemli güzergahlarımızı tamamladık. Çalı-Kayapa-Hasanağa yolunun ikinci etabını bitirdik.”  

“Ankara ve Bursa arası 2 saat 15 dakikaya inecek”

Bakan Uraloğlu, Bursa’yı hızlı tren ağına katacak çalışmaları da başlattıklarını hatırlatarak, “Bursa Ankara hızlı tren hattımızı Ankara İstanbul yüksek hızlı tren hattına bağlantılı olarak saatte ve 200 kilometrelik hızla inşallah bitirdiğimiz de işletmeyi açacağız. Önümüzdeki senenin sonu inşallah bunu gerçekleştirmiş olacağız. 201 kilometrelik bir hattı bitiriyoruz. Çalışmalarımız hala devam ediyor.  Çalışmalarımızı bitirdiğimizde biz Ankara-Bursa arasını 2 saat 15 dakikaya yine Bursa-İstanbul arasını 2 saat 15 dakikaya indirmiş olacağız” açıklamasını yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,  “Emek- Şehir hastanesi hattı bizim Ulaştırma Bakanlığı marifetiyle Bursa olarak ilk aldığımız hizmet diyebiliriz.İhaleyi bakanlık gerçekleştirdi. Üniversite- Görükle Kurtuluş hattı ile alakalı çalışmalar da başladı. T2 hattını Büyükşehir olarak bitirmiştik. Şimdi hızlanması alakalı aradaki kavşaklarda kesintiye uğrayan yerleri, kavşak kollarını Beşyol’da yaparak o kısmı da en kısa zamanda telafi edecek ve T2 hattını hızlandırmış olacağız” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Mustafa Varank da “Bursa her şeyin ön güzeline layık. Burada belediyelerimizde, hükümetimizde bütün arkadaşlarımızın vermiş olduğu gayretlerle Bursa’yı daha güzel daha konforlu hale getirmeye çalışıyoruz. Bugün onların en güzel örneklerinden bir tanesi için olan raylı sistemlerimizde yeni bir hattın tamamlanması için bir aradayız. Biz bu yatırımları devam ettireceğiz” diye belirtti.

Hibya Haber Ajansı