Bakan Koca: İLBANK’tan belediyeye gelen gelir 10 milyona yakın

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kulu’ya kazandırılan Acıkuyu Güneş Enerji Santrali’nin açılışı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜNCEL 20.03.2024 18:09:01 54 0
Bakan Koca: İLBANK’tan belediyeye gelen gelir 10 milyona yakın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Kulu’nun tüm projelerini yakından takip ettiğini ifade ederek, özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Kulu’ya ve bölgeye yaptığı hizmetlerin inkar edilemeyeceğini vurgulayarak konuşmasına başladı.

20 dönüm arazi üzerinde açılışı yapılan GES’in 64 milyon 400 bin liraya mal olduğunu paylaşan Bakan Koca, “GES ve bununla birlikte elektrikli sarj istasyonu dahil olmak üzere bütün gelirleri Kulu Belediyemize ait olacak. Yıllık geliri 230 bin dolar olan bir santralden bahsediyoruz. İmkanlar ölçüsünde bunu daha da büyüteceğiz. İLBANK’tan belediyeye gelen gelir 10 milyona yakın bildiğim kadarıyla. Neredeyse bir o kadar daha gelirin geleceği bir GES’ten bahsediyoruz. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

“Sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, ilçeye kazandırılan yatırımlara değinerek, “Bugüne kadar güncel bedelle Kulu’ya 1 milyar 400 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. KOSKİ vasıtasıyla 5 yılda su depoları, altyapı tesisleri, 33 kilometre kanalizasyon hattı, 144 kilometre içme suyu hattı, Merkez Atık Su Arıtma Tesisinin yenilenmesi, Ömeranlı ve Tuzyaka Atıksu Arıtma Tesisleri, 39 bin ton sıcak asfalt kullanarak başta şu anda üstünde bulunduğumuz cadde olmak üzere; Kulu’nun merkez caddelerinde belediyemizle birlikte sıcak asfalt çalışmaları, 112 kilometre mahalle yolu, şehir konağı başta olmak üzere birçok hizmeti şehrimize kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı