Bakan Göktaş, New York'a gitti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 11-22 Mart 2024 tarihleri arasında New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde gerçekleştirilecek Kadının Statüsü Komisyonu'nun (KSK) 68’inci oturumuna katılacak.

GÜNCEL 10.03.2024 11:47:22 64 0
Bakan Göktaş, New York

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, BM Genel Kurulundan sonra en yüksek katılımlı BM etkinliği olan Kadının Statüsü Komisyonu 11-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. 68’inci oturuma dünyanın tüm bölgelerinden üye devletler ve BM kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

Bakan Göktaş, Türk vatandaşlarla buluşacak

Paneller, yuvarlak masa toplantıları ve yan etkinliklerin yapılacağı programlara katılacak olan Bakan Göktaş, bugün New York’taki Türk vatandaşlarla Türkevi’nde bir araya gelecek.

Göktaş, 11 Mart Pazartesi günü KSK 68’inci açılış oturumunda öncelikli tema kapsamında bir konuşma yapacak. Türkiye’nin kadın, çocuk ve ailenin güçlendirilmesine yönelik vizyonunu anlatacak olan Göktaş, Türkiye'nin 'kimseyi geride bırakmayan' sosyal hizmet konusundaki bakış açısını Birleşmiş Milletler platformundaki ülkelerle paylaşacak.

Çatışma bölgelerinde kadınların ve çocukların durumları ele alınacak

Bakan Göktaş, 12 Mart’ta KAGİDER tarafından BM Kadın Birimi ve Hepsiburada ortaklığında düzenlenecek “Piyasalara erişim ve finansmana erişim yoluyla krizdeki tüm kadınların ekonomik toparlanmasını hızlandırmak” Ekonomiyi kadın işletmeleriyle büyütmek” başlıklı yan etkinliğin ana konuşmacısı olacak.

Programda Katar Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanı Maryam bint Ali bin Nasser Al Mısnad, Filistin Kadın İşleri Bakanı Amal Hamad, Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatör Yardımcısı Joyce Msuya konuşma yapacak.

Çeşitli ülkelerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek

Bakan Göktaş, 13 Mart’ta ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Arnavutluk ve BM Kadın Birimi ortaklığıyla düzenlenecek “Kapsayıcı ve eşitlikçi bir topluma yönelik dönüştürücü bir yaklaşım olarak Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” başlıklı yan etkinliğin açılış konuşmasını yapacak.

Etkinlikte, Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Albana Koçıu, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Çiğdem Erdoğan, Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığı, Sosyal İçerme ve Cinsiyet Eşitliği Politikaları Direktörü Etleva Sheshı konuşma gerçekleştirecek.

Bakan Göktaş daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda Türk ve yabancı kadın liderler, STK başkanları ve girişimcilerle buluşacak.

Göktaş, ayrıca program kapsamında çeşitli ülkeler ve uluslararası kuruluş temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: bakan göktaş new york'a gitti