Bakan Göktaş: Aile yapısını güçlendirmeye büyük önem veriyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmangazi ilçesi Yunuseli mahallesine "Aile Destek Merkezi"nin açılışını gerçekleştirdi.

GÜNCEL 19.03.2024 15:32:35 53 0
Bakan Göktaş: Aile yapısını güçlendirmeye büyük önem veriyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş törende Bursa’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, aile yapısına destek olacak olan merkezin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmasında güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye ilkesiyle aile yapısını güçlendirmeye büyük önem verdiklerini anlatan Bakan Göktaş, “Yürütülen her çalışmada ülkenin en güçlü kalesi olan aileyi her türlü tehlikeye karşı korumayı amaçlıyoruz. Aile refahı için atılan her adım, daha sağlıklı ve mutlu bir geleceğe önemli katkılar sağlayacaktır. Vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerde yerel yönetimleri en değerli yol arkadaşları olarak görüyoruz. 0-3 yaş arası çocuklar için mahalle odaklı kreş modeliyle bakım ve eğitim hizmeti veren kurumların yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “4 bin yavrumuzu da buralarda eğitimlerden geçiriyoruz” diyerek, “Bakanımızın ‘0-3 yaş’ arasının da bu hizmete eklenmesi konusunda bir düşünce oldu. İnşallah bunu konuyu değerlendireceğiz. Okul öncesi eğitimin çocuklar için kıymetli olduğunu biliyoruz. Uzmanlara göre bir çocuk gelişiminin yüzde 90’ını 7 yaşına kadar tamamlıyor. Burada ‘Şehrim Bursa’ ve ‘Değerler eğitim’ gibi Milli Eğitim müfredatı içerisinde eğitim veriyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı