Bakan Çelik?ten Yine ?Ceylanpınar Devlet Hastanesi? Müjdesi

Ceylanpınar?da 2011 yılında konuşulmaya başlanan ve 2015 yılında tamamlanacağı taahhüt edilen Ceylanpınar Devlet Hastanesi?nin ihale sürecinin başladığı belirtilmiş, fakat sürecin mahkemelik olduğu öğrenilmişti. Bu gelişmelere rağmen Çalışma ve Sosyal Güv

SAĞLIK 6.10.2014 16:35:54 2138 0
Bakan Çelik?ten Yine ?Ceylanpınar Devlet Hastanesi? Müjdesi
80 bin nüfusla Suriye sınırına sıfır noktada bulunan ve ilçedeki tek devlet hastanesi olan Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne tahsis edilen yer mahkemelik oldu. İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; TOKİ tarafından yapılması planlanan 150 Yataklı Yeni Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin inşaaat alanında mevcut bir konutun olduğu belirtildi. TOKİ’nin bu mevcut evin yıkılması için talimat verdiği, mevcut ev sahibinin ise hukuksal yollara başvurduğu öğrenildi. Mahkeme ise Sağlık Bakanlığı’na hukuksal süreç bitmeden, yeni Devlet Hastanesi kurulamaz yazısı gönderdiği ve buna bağlı olarak hastane yapımının, mahkemenin ne buca escort süre devam edeceği belli olmadığından askıya alındığı karara bağlandı.

Sağlık alanı önemli olduğu için Ceylanpınar Akçakale hastanesi teslim edilmek üzere projelerimiz devam etmektedir. İnşallah Şanlıurfa bölgeyi kendi bünyesine toplayan bir il haline gelecek” sözlerini sarf etti.