Bakan Bayraktar: Türkiye’yi enerjide bağımsız kılmak için çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Diyarbakır ve Batman’da ürettiği petrol ve Karadeniz'de ürettiği doğal gazla, ekonomisi çok daha güçlü bir ülke olarak yoluna devam edeceğini söyledi.

GÜNCEL 27.03.2024 18:14:14 50 0
Bakan Bayraktar: Türkiye’yi enerjide bağımsız kılmak için çalışıyoruz

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar da kürsüye gelerek Türkiye’nin enerji politikasına ilişkin değerlendirme yaptı.

Bakan Bayraktar, Türkiye'de 81 ilde 860 yerleşim yerine doğal gazı ulaştırdıklarını anlatarak "Cumhurbaşkanımız bundan 22 yıl önce bir hedef ortaya koydu 'Biz her hane halkına, Türkiye'deki bütün illerimize doğal gazı götüreceğiz.' dedi. Bizler bu büyük hedefi hamdolsun gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz." dedi.

Diyarbakır'da günde 15 bin varil petrol ürettiklerini bu rakamları arttıracaklarını söyleyen Bayraktar, "Diyarbakır'da, Batman'da, Şırnak'ta Türkiye'yi enerjide Türkiye Yüzyılı'na yaraşır bir şekilde bağımsız kılmak için çalışmaya, gayret etmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Bakan Bayraktar, Batman’ın petrolün başkenti olduğunu ifade ederek “Türkiye, Batman'da ürettiği petrolle, Şırnak'ta, Diyarbakır'da ürettiği petrolle, Karadeniz'de ürettiği doğal gazıyla, ekonomisi çok daha güçlü bir ülke olarak yoluna devam edecek.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı