BAHATTİN YILDIZ, GÖREVDEN ALINDI MI? İSTİFA MI ETTİRİLDİ? ADAY MI OLMADI?

Şanlıurfa’nın uzun süredir gündeminde olan AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız’ın görevden alınacağı konusu sonunda kulislerde konuşulanları doğruladı.

SİYASET 22.01.2021 10:13:00 3688 0
BAHATTİN YILDIZ, GÖREVDEN ALINDI MI? İSTİFA MI ETTİRİLDİ? ADAY MI OLMADI?

Bu gün AK Parti Genel Merkezine çağrılan Bahattin Yıldız'ın istifası istendi. O , istifa için Ankara’ya doğru yola çıkarken Şanlıurfa kamuoyu hareketlendi ve görevden alınacağı il genelinden dalga dalga yayıldı. 
Bahattin Yıldız,  “Görevden alınma ve istifası istendi”  algısını kırmak için yaptığı açıklamasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için “Aday Olmayacağım” demeyi tercih etti.

İSTİFASINI O DA SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

“Aday Olmayacağım” sözü kadar açıklamasını son günlerin modası olan Twitter’den yapması da dikkat çekti. Kamuoyu,  uzun süredir beklediği açıklamayı Bahattin Yıldız’ın Twitter hesabından görünce çok da şaşırmadı.  Ancak, Bahattin Yıldız’ın açıklaması sosyal medyayı salladı. Sosyal medyada, Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere Şanlıurfa’daki muhalefet partilerinin, Bahattin Yıldız üzerinde yürüttüğü AK Partiyle ilgili eleştirilerin görevden alındığına neden olduğu da  dile getirildi. 
KİM AK PARTİYİ BÖLER  KİMİNLE AK PARTİ ÇÖKER
Bu arada Bahattin Yıldız’ın görevden alınmasın da yada istifasının istenmesinin ardından yaptığı kamuoyu açıklamasıyla sosyal medyada şu yorumlar yapıldı: “AK PARTİ mevcut teşkilatı, en başarısız teşkilattı. Seçim sonuçlarını kendi başarıları gibi gösterseler de Urfa'da AK PARTİ'nin yakaladığı başarının nedeni başarılı teşkilat değil, REİS'tir. Bundan sonraki Başkanın seçilmesinde Beyazgül etkili olursa, Urfa'da AKPARTİ çöker.  Nihat Çiftçi seçilirse, Urfa AKPARTİ bölünür. “

"BAŞKANI RESMEN YEDİRDİLER HELAL OLSUN YAPANLARA"
Soyal Medyadaki bir diğer dikkat çeken yorum ise şöyle "Başkanı resmen yedirdiler. Hem de onun durumunda olan tüm ilçe başkanları devam ederken. Demek ki genel merkeze baskı sonuç getiriyor. Helal olsun yapanlara, Eyyübiye'de başaramadıklarını Haliliye'de başardılar. Unutulmasın; başkanını yediren üst teşkilat ve başkanını da yerler."

FARUK ÇELİK’İN SİYASET OKULUNDAN ÖĞRENCİSİYDİ!

Usta siyasetçi Faruk Çelik’in mektebinden öğrencisi olan Bahattin Yıldız,   AK Parti Şanlıurfa İl yönetimine oradan da İl Başkanlığına çok genç yaşta yükselmişti. Bahattin Yıldız, yaklaşık 10 yıldır aktif siyasetin içinde yer alıyordu.Bahattin Yıldız'ın, yeniden aday gösterilmemesi, Faruk Çelik'in de AK Parti Genel Merkezinde etkisinin artık kalmadığının bir göstergesi olarak yorumlandı.

ceylanpınar gazetesi