Babacan: Trabzonspor, örnek gösterilen şampiyonluk kutlamalarıyla anılmalı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzonspor – Fenerbahçe maçının sonunda çıkan olayları ve sonrasında çarptırılan açıklamalarını değerlendirdi.

GÜNCEL 22.03.2024 14:50:23 62 0
Babacan: Trabzonspor, örnek gösterilen şampiyonluk kutlamalarıyla anılmalı

DEVA Partili Babacan, yeşil sahaların dostça rekabetle anılması isteğini dile getirerek, '''Ben istiyorum ki Trabzonspor da Fenerbahçe de Avrupa’da oynadıkları futbolla anılsın. Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarını bir hatırlayın, tüm dünyaya örnek olarak gösterildi, değil mi zamanında? Trabzonspor öyle anılmaya devam edilmeli.” dedi.

Trabzon şehrinin adeta bir futbol fabrikası olduğunu ifade eden Babacan, öyle kalmasını sağlamak için de, çok çalışılması gerektiğini vurguladı. 

Babacan şöyle devam etti:

''Gerekirse eleştireceğiz, eleştirmekten geri durmayacağız. Bazen, kantarın topuzu kaçıyor olabilir; sorun yok. Hepsi, ileride daha fazla Şenol, daha fazla Hami, daha fazla Gökdeniz çıksın diye. Hepsi, Trabzon dünya gündemine o güzel kutlamalarla gelsin diye. Ben bu olayları, içinde bulunduğumuz toplumsal travmatik ortamın bir sonucu olarak görüyorum. Sporun sporluktan çıkartılıp, aynı zamanda bir politik kariyer haline getirilmesinin de sonucu olarak görüyorum. Yöneticiler, kutuplaştırmayı çözüm olarak sunuyorlar. Ülkeyi yönetenler, öfkeyi, ayrıştırmayı çözüm olarak sunuyorlar.”

Hibya Haber Ajansı