Babacan: ''Tarihteki yerinizi alın ve bu çetecilere karşı gelin''

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli programı kapsamında Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Mirza’yı tanıttıktan sonra ekonomiye ve üzeri örtülmek istenen Sinan Ateş suikastına değindi.

GÜNCEL 13.03.2024 10:06:06 59 0
Babacan:

DEVA Partili Babacan, AK Parti’ye gönül vermiş insanların her şeyi bilidiğini ama şimdilik sustuklarını söyleyerek, ''Bu cinayetin üstünün örtülmeye çalışıldığını biliyorlar. Tarihteki yerinizi alın ve bu çetecilere karşı gelin; Şu mübarek ramazan ayında, haksızlığa karşı durun ve çıkın konuşun. Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.’' dedi.

Babacan, Ankara’nın, başkentin orta yerinde, çetelerin bir cinayet işleyerek, Ankara’nın ortasında, gencecik bir adamı katlettiğini hatırlatarak, şu şekilde konuştu:

''Ankara’nın ortasında, Sinan Ateş öldürüldü. Bu suikastla ilgili ortada henüz bir iddianame bile yok. 14 ay geçti; sürekli savcılar değiştiriliyor. Daha iddianameyi yazacak bir savcı yok ortada. Adalet bilerek, isteyerek geciktiriliyor. Herkes olan bitenin, hakikatin farkında: Sinan Ateş cinayeti, örtbas edilmeye çalışılıyor.” 

Şu andaki iktidarın herkesi yoksullukta eşitlediğini ifade eden Babacan, ''Bunun sosyal sonuçları da çok ağır olmaya başladı. Her türlü yasadışı kumar, fuhuş ve bahisler, internette oynanan oyunlar, paralı kumar, memlekette tavan yaptı. Gayri meşru olup olmadığına bakmaksızın hızla zengin olma, köşeyi dönme anlayışı yaygınlaştı. Toplumumuzun dokusu, şu andaki ekonomik şartlar altında çürüyor. Tüm bunlara şahidiz arkadaşlar, ama umutsuz da değiliz.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı