Babacan: ''On yaşındaki çocuk görüyor, iktidar görmüyor''

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Amasra ziyaretinde Amasra Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım' tanıtarak yaklaşan yerel seçimlere, ekonomiye ve Amasra’da yapılması planlanan termik santrale değindi.

GÜNCEL 8.03.2024 11:55:53 34 0
Babacan:

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, kötü yönetim yüzünden gençlerin okulda ailesinin ödeyeceği faturaları düşündüğünü belirterek, ''Her şeyin farkındalar. Fakat arkadaşlar on yaşındaki çocuk görüyor, iktidar görmüyor. Emekliler kiralarını ödeyemiyor, her gittiğimiz yerde bize dertlerini anlatıyor, iktidar görmüyor. Emekliler et kuyruklarında; ev alma, araba alma hayalleri yok, sabahın 2’sinde 3’ünde kuyruğa giriyor ki kıymayı 100 TL daha ucuza alabilir miyim diye.” ifadelerini kullandı.

Sincan’da bir öğrencinin derdini dinleyen Babacan şunları kaydetti:

''7. sınıf öğrencisi, 12 yaşında. Ne dedi biliyor musunuz? ‘Bu dönemde geçim zor dedi. Babam poşet satıyor, annem fabrikada çalışıyor, geçinemiyoruz dedi. Ben gezemiyorsam, eğlenemiyorsam, ekmeğimi alamıyorsam bu ülkede iyi bir ekonomi yoktur dedi. Bunları söylerken gözyaşlarını da tutamadı. Bakın arkadaşlar, henüz on iki yaşında bir arkadaşımız. Ülkemizin yarınlarını kurması gereken bu genç arkadaşımız hayal dahi kuramıyor.”

“Seçimlerden önce faizi yüzde 8 buçuk gösterdi, seçimden sonra 8 ayda 8 kere faiz arttırdı, yüzde 45’e çıkarttı. Seçimlerden önce benzinin mazotun fiyatını 18 TL gösterdi, seçimlerden sonra 40 TL'ye çıkarttı.'' diyen Babacan, seçimlerden önce doların kurulunda 18 TL'ye bastırıldığını, seçimden sonra 30 TL'nin üzerine yükselttirildiğini söyledi.

Kömür ocaklarının Amasra’nın ekonomisi için son derece önemli olduğunu vurgulayan Babacan ''Toprağın altından o değerleri çıkarmak ekonomiye can vermek önemli. Tabii ki tedbir almak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda gereken her şeyi yapmak şartıyla. Ancak mesele bu kömürü yakıp da elektrik üretmeye geldiğinde Amasra ‘'hayır'’ diyor. Kömür madenciliğine ‘'evet'’, çevreyi kirleten termik santrallere ‘'hayır'’. Bu tabiat harikası, bu kültür ve mirası bu güzel ilçemiz Amasra’ya bir termik santralle kimsenin ihanet etmeye hakkı yok.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı