Babacan: ''2002’den 2013’e kadar milli gelirimiz tam 3,5 kat arttı''

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin aday tanıtım toplantılarının dördüncüsünü gerçekleştirdi.

GÜNCEL 18.02.2024 15:03:40 53 0
Babacan:

Çok sayıda büyükşehir adayının da açıklandığı aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Babacan, ülkede yaşanan şiddet olaylarına, ekonomiye, yerel seçimlere değindi. 

Babacan, bozuk yollardan, kaldırımlardan bahseden olmadığını ifade ederek , ''Sahipsiz sokak hayvanlarından bahseden yok. Gelmeyen otobüslerden, kalabalık toplu taşıma araçlarından bahseden yok. İktidarıyla muhalefetiyle, yerel seçimlerdeki hesaplarda halk yok, millet yok, hizmet yok.” dedi.

2004 yılında 1 lirayla 8 adet yumurta alınabildiğini hatırlatan Babacan şöyle devam etti:

''Şimdi, bir yumurta alamıyorsunuz. 1 liraya, yarım litre süt, alabiliyordunuz. Şimdi en az 20 lira vermek zorunda kalıyorsunuz. 1 kilo elma, 1 liraydı. 1 paket makarna, 1 liraydı. 750 gram yoğurt, 1 liraydı.Arkadaşlar, öyle bir paraydı ki bu 1 lira, 2 tanesini yan yana getirdiğinizde bir litreden fazla benzin alabiliyordunuz. Vatandaşlarımız için, milletimiz için hayalimiz vardı. O hedefi, o hayali gerçekleştirmek için çok çalıştık. Fert fert, birey birey zenginleştik. 2002’den 2013’e kadar milli gelirimiz tam 3,5 kat arttı arkadaşlar. 3,5 kat. Her birimiz en az üç kat zenginleştik. Ülkemizde mutlak yoksulluk diye bir şey kalmadı; sıfırladık. Tüm dünyanın cazibe merkezi olduk.”

Hibya Haber Ajansı