Babacan: "10 yıl öncesinden düşük olan milli gelir rakamı adil de dağılmıyor”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Zonguldak’ta; Zonguldak Belediye Başkan adayı Fatih Keleş’in de tanıtıldığı toplantıda gündemdeki konuları değerlendirdi.

GÜNCEL 7.03.2024 18:24:16 72 0
Babacan:

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara değinen Babacan, “Hem sığınmacı sayısını hem de dolar enflasyonunu dahil edersek TÜİK’in açıkladığı 13 bin dolarlık milli gelir iniyor 9 bin 600 dolara. İşte sordum ya başta, 2013’e göre daha iyi durumda mısınız, daha iyi durumda mıyız diye.  Evet, sadece 9 bin 600 dolar. Üstelik bu kadarla da bitmiyor. 10 yıl öncesinden düşük olan bu milli gelir rakamı adil de dağılmıyor” diye konuştu.

“Saldırgan sokak hayvanları sorunu Zonguldak’a yakışmıyor, Türkiye’ye yakışmıyor”

Babacan sokak hayvanları ile ilgili de konuşarak, “Saldırgan sokak hayvanları sorunu Zonguldak’a yakışmıyor, Türkiye’ye yakışmıyor. İnanın bunlar çözmesi zor işler de değil ya. Böyle çok para tutan işler de değil. Bu soruna hala çözüm bulunmamış olması, 2024 Türkiye’si için bir ayıp, bir utanç. Belediyesiyle, iktidarıyla hepsinin ortak sorumluluğu bakın. Kimse birbirine suç atmasın, hepsinin imkanları var, hepsinin elinde yapabilecekleri işler var. Biz inşallah bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin şu anda yakın tarihin en kötü seviyesinde olduğunu belirten Babacan, "Bakın yine TÜİK’inrakamlarına göre söylüyorum, başkası değil. Gelir dağılımı araştırması açıklandı biliyorsunuz. Yeni, ikiay kadar oldu. Son 5 yıldır, ülkemizdeki nüfusun sadece en zengin yüzde 5’inin geliri artmış. Geri kalan yüzde 95’inin geliri ya düşmüş ya da sabit kalmış.” şeklinde konuştu.

Babacan, Zonguldak'ın hem muhalefetin hem de iktidarın görmezden geldiği bir kent olduğunu dile getirerek "Temmuz 2023’teki büyük sel felaketini hatırlayalım. 770 konut, bine yakın işyeri bu sel felaketine maruz kaldı. Aynı yıl Kasım’da, bu kez mal kaybının yanına can kayıpları da eklendi. 2024 Türkiye’sinde bizim artık afetlere verecek tek bir canımız olamaz, olmamalı.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı