Avrupa Şampiyonu sporculardan Başkan Yavaş'a ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 yıl aradan sonra takım halinde Avrupa Şampiyonu olarak yurda dönen ASKİ Spor Kulübü’nün sporcularıyla bir araya geldi.

GÜNCEL 22.02.2024 15:28:56 49 0
Avrupa Şampiyonu sporculardan Başkan Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ Spor Kulübü’nün Romanya’da düzenlenen ‘2024 Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’ ve Bulgaristan’da düzenlenen ‘2024 Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’ndan madalyalarla dönen sporcularını ağırladı.

Sporcuları tek tek tebrik ederek konuşmasına başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yıllar sonra şampiyon olduk. Biraz zorlanıyoruz herhalde ama gene de hem güreşte hem halterde aldığınız başarılar göğsümüzü kabarttı. Olimpiyatlarda eksikleri de telafi edeceğiz.” diye konuştu.

"300 Çocuk 300 Sporcu" projesinin meyvelerini almaya başladıklarını dile getiren Yavaş, "Sporcu sayısı 4 bine kadar ulaşmış. Daha nice şampiyonlar çıkaracağız." dedi..

Konuşmasında Takım Kaptanı Taha Akgül’ün final maçından önce ısınırken sakatlandığını aktaran Çakmar, “Isınırken kolu sakatlandı, hem yırtık hem kırık vardı. Orada öylesine bir mücadele verdik ki yenilsek takım şampiyonluğu gidiyordu. Kaptanımız üstüne düşeni yaptı ve takımımız 31 aradan sonra Avrupa şampiyonu oldu.” diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası’ndan ikincilikle dönen Rıza Kayaalp ise şunları kaydetti:

“Yine bir büyük şampiyonayı daha geride bıraktık. Her zaman amacımız kulübümüze büyük başarılar kazandırabilmek, ülkemize büyük başarılar kazandırabilmek. Bu Avrupa Şampiyonası’nda 14’üncü kez finale çıktım. Gerçekten profesyonel bir sporcu için inanılmaz bir sayı diyebilirim. Hayali bile zor olan bir sayı… İkinci kez ikincilik elde ettim.”

Hibya Haber Ajansı