Avcılar'da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı

Avcılar Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşları anmak için program düzenledi.

GÜNCEL 7.02.2024 13:25:35 92 0
Avcılar

Avcılar’da, 6 Şubat 2023’te saat 4.17’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde kaybedilen vatandaşları anmak ve afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturmak için Avcılar Belediyesi öncülüğünde anma programı düzenledi.

Avcılar Deprem Anıtı önünde toplanan vatandaşlar Hatay’da yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek için ellerinde ışıldaklarla Havuz Meydanı’na sessiz yürüyüş düzenledi. Etkinliğe getirilen ışıldak ve fenerler Hatay’da deprem mağdurlarına dağıtılacak.

Depremin yıl dönümünde Hatay’da bulunan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli anma programına görüntülü bağlantı ile canlı olarak katıldı.

“Depremin ilk anından itibaren Hatay’ı hiç bırakmadık.”

Başkan Hançerli konuşmasında “Çalışma arkadaşlarımızla ve deprem sonrasında birlikte çalıştığımız sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle; MAG , AGAFED, ve İNSEV ile dün ve bugün Hatay’daydık. Deprem ilk anından itibaren Hatay’ı bırakmadık hala Hatay’da çalışan ekibimiz var. üzülerek belirtmek isterim ki aradan geçen 1 yılda tüm ülke olarak yaraları sarmaya  çalıştık fakat hala sıkıntılar var. Hala enkazların bulunduğu yerler var. Bazı deprem mağdurları hala çadırlarda yaşıyor. Konteyner kente bile geçilmediğini gördük, üzücü durumlarla karşı karşıyayız. Depremin afete dönüşmesi sonucu büyük acılar yaşadık.” dedi.

“20 bini aşkın riskli binayı alkışlarla yıktık, yenilerini inşa ettik.”

Başkan Hançerli, beş yılda deprem konusunda çok yol katettiklerini dile getirerek, “20 bini aşkın riskli tehlikeli, ölüm saçan binayı alkışlarla yıktık, yenilerini inşaa ettik. Tabi yenilerini değerli komşularımla birlikte inşa ettik. Bu çağrımıza beş yıl önce olumlu cevap verenler 2019’da 2020’de 2021’de yenilemeye başlayanlar makul fiyatlarla ,ucuz kredi koşulları ile yenilemeyi yaptılar ama 2020 ile başlayan kriz ve kriz fiyatları çok ama pahalandırdı. Yenilemek neredeyse imkansız hale geldi, zorlaştı.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı