Av tüfeği yine ölüm getirdi: Ceylanpınar’da Bir çocuk başka bir çocuğu vurarak öldürdü!

..

YEREL 26.02.2020 14:43:00 3982 0
Av tüfeği yine ölüm getirdi: Ceylanpınar’da Bir çocuk başka bir çocuğu vurarak öldürdü!

 Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı kırsal Mahallesinde av tüfeği ile oynayan Sekiz yaşındaki bir çocuk, ateşlediği havalı tüfekle yine Sekiz yaşlarında olduğu öğrenilen başka bir çocuğu vurarak öldürdü. 

Olay Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin Saraççeşme Mahallesine bağlı Boncuklu Mezrasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 25 Şubatta Saat 17:30 sıralarında Boncuklu mezrasında oyuncak niyetine havalı tüfekle oynayan Sekiz yaşlarındaki A.Ç adında çocuk, ateşlediği tüfekle kendi yaşıtı olan ve ismi öğrenilemeyen kız çocuğunu vurdu.

Kalbinden isabet alan saçma sonucu yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun naşı Şanlıurfa Adli tıp kurumda yapılan otopsinin ardından Ceylanpınar’a bağlı Taşlıdere Mahallesi’nde toprağa verildi.

Yaşanan bu olayın ardından dikkatler bireysel silahlanmanın yarattığı tehlikeye çevirirdi. Özellikle Havalı tüfeklerin marketten sakız alır gibi av bayilerinde ruhsatsız ve cüzi bir ücret karşılığında satılması, bu tür vakaların ölümle sonuçlanmasına davetiye çıkarıyor.