ASKİ Genel Müdürlüğü’nün başlattığı Master Planı’nda sona gelindi

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, çalışmaları 2020 yılında başlatılan ve Başkentin gelecek 30 yılını; içme suyu, atık su ve yağmur suyu yönetimi açısından planlayan “Master Planı”nda tamamlanma noktasına gelindi.

GÜNCEL 1.03.2024 14:36:12 63 0
 ASKİ Genel Müdürlüğü’nün başlattığı Master Planı’nda sona gelindi

Başkente kesintisiz, kaliteli ve içilebilir su temin eden, ayrıca kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı ihtiyacını karşılayan ASKİ Genel Müdürlüğü, kentin 2024-2054 yıllarını kapsayacak “Master Plan” çalışmalarını sürdürüyor.

Kente yeni bir kimlik kazandıracak plan, ASKİ’nin kısa, orta ve uzun dönem altyapı yatırım ve işletme politikalarını belirleyecek. Enerji, etkin ve akıllı şehir konseptine uygun geliştirilen plan, su kayıp ve kaçak yönetiminde etkin bir altyapı sistemi oluşturmayı da hedefliyor.

“Ankara İli İçme Suyu, Atık Su ve Yağmur Suyu Yönetimi Master Planı”, çalışmaları kapsamında ASKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda, “Stratejik Çevresel Değerlendirme İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıda ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, hazırlanan “Stratejik Çevresel Değerlendirme Taslak Raporu”nu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı temsilcilerine sundu.

Toplantıda konuşan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, içme suyu, atık su ve yağmur suyu sistemleri, içme suyu ve atık su arıtma ihtiyaçları, taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarının tümü için Ankara’nın 2054 yılı ihtiyaçlarını karşılayacak planlamaların tamamlanma noktasına gelindiğini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı