Arpak Kardeşler`den Quality of magazine`e özel açıklamalar

Yeni albümleri ?İşte O Zaman & Jera Bejin?in ilk klibi ?Biziz?de Yeşilçam emektarlarını oynatan Arpak Kardeşler, ikinci klibi Ahmet Kaya?ya ithaf ettikleri ?İki Gözümdü? adlı şarkıya çektiler.

KÜLTÜR - SANAT 12.02.2014 14:54:54 2392 0
Arpak Kardeşler`den Quality of magazine`e özel açıklamalar
Ekrem ve Mehmet Arpak, “Arpak Kardeşler” adı ile çıkardıkları ilk albümleri “Mevsimsiz Türküler” ile müzik dünyasında dikkati çekmişlerdi. Arpak Kardeşler’in ikinci albümü “İşte O Zaman & Jera Bejin”, geçtiğimiz ay raflardaki yerini aldı. Yeni albümün ilk klibini “Biziz” adlı şarkıya çeken Arpak Kardeşler, ikinci klibini ise Ahmet Kaya'ya ithaf ettikleri “İki Gözümdü” adlı şarkıya çektiler. Yönetmenliğini Hüseyin Çağlayan Sarıkuş'un üstlendiği klibin çekimleri Beykoz Kundura Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Söz ve müziği Ekrem Arpak'a ait şarkının klibinde Mehmet Arpak senaryo gereği hapse girerken, özlediği sevgilisini, Fetih 1453 filminin star kadın oyuncusu Dilek Serbest canlandırıyor. Arpak Kardeşler’in toplam altı kanalda klipleri yayınlanıyor.

“AMACIMIZ MESAJ VERMEK DEĞİL, GERÇEĞİ ANLATMAK”

Ceylanpınarlı Arpak Kardeşler, sanatsal çalışmalarının bir proje olduğuna dikkat çekiyor. Ekrem Arpak, ilk klibimiz “Hore” annemizin adını taşıyor. Ceylanpınar’daki Suriye Savaşı’nda bombaların altında çekildi. İkinci klibimiz “Ha BabaDe Baba” youtube’da 50 bin tıklandı, bize Endonezya, Japonya ve Arap ülkeleri’nden hayran kazandırdı.  İşsiz bir babanın iş ararken başına gelenlerin karikatürize edildiği bir klip. Barışa davet ettiğimiz “Biziz” kilibinde Yeşilçam’ın emektarlarını oynattık. En son çektiğimiz “İki Gözümdü”, Gülten Kaya’nın manevi anlamda çok büyük destek verdiği bir çalışma oldu. “Bugüne buca escort dinlediğim en iyi Ahmet Kaya şarkısı” dedi.  Kliplerimizin hep bir hikâyesi var.  Amacımız, mesaj vermekten çok gerçeği anlatmak. Bizim gerçekleştirdiğimiz bu projeleri popüler bir isim yapsaydı,  Türkiye ayağa kalkardı. Birileri edebi, sanatsal anlamda bir şey yapıyorsa, sırf no name olduğu için görmezden gelinmemeli.” diyor. 

“IRKÇI, ETNİK MÜZİK YAPMIYORUZ”

Ayrıca, sinema ve televizyon projeleri olduğunu belirten Ekrem Arpak, “ Derdimiz ülke gençliğini üç f’den; futbol,  fuhuş, fiesta uyuşturucusundan kurtarmak. Kitap okumaya müzik dinlemeye yöneltmek… Ben ciddi anlamda popun çok dayatılmasından rahatsızım. Biz bunu değiştirmeye çalışıyoruz, gücümüz yeterse.” diyor. Ekrem Arpak, son olarak “Hiçbir siyasi partinin ne güdümünde ne de karşısındayız. Evet protestiz ama siyaset bizim işimiz değil. İnsani protestiz. Irkçı, etnik müzik yapmıyoruz. İyi bir şey yapan herkesin hak ettiği yerde olması gerektiğine inanıyoruz.” diye de ekliyor. 

Şanlıurfalı Arpak Kardeşler, henüz çocukken Ceylanpınar’da başlamış tiyatro ve müzik çalışmalarına. Mehmet Arpak şu anda aynı zamanda Aksoy Film Müzik Yapım Tic. Ltd. Şti.’de finansman müdürü olarak çalışıyor.