Arkeologlar Pompei'de Yunan mitolojik kardeşleri tasvir eden fresk buldu

Stockholm, 2 Mart (Hibya) – Arkeologlar, antik Roma kenti Pompei'de dikkat çekici bir keşifte, Yunan mitolojik kardeşleri Phrixus ve Helle'yi tasvir eden bir fresk ortaya çıkardılar.

GÜNCEL 2.03.2024 10:13:55 83 0
Arkeologlar Pompei

Pompei Arkeoloji Parkı müdürü Gabriel Zuchtriegel, bulguyu bir kez daha ortaya çıkan tarihin dokunaklı bir yansıması olarak nitelendirdi.

Freskte Helle, boğulmanın eşiğinde, kardeşine uzanırken yüzü dalgalar tarafından gizlenmiş halde tasvir ediliyor.

Zuchtriegel, kazı ve restorasyon çalışmalarına ilişkin güncel bilgileri verirken, "Tarih tekerrür etti. Mükemmel bir şekilde korunmuş, güzel bir fresk. Phrixus ve Helle efsanesi Pompei'de yaygın ama aynı zamanda güncel. Onlar denizdeki iki mülteci, bir erkek ve bir kız kardeş. Üvey anneleri kendilerinden kurtulmak istediği için kaçmak zorunda kalan bir erkek ve kız kardeş. O Helle suya düştü ve boğuldu” diye konuştu.

Fresk, canlı renkleri ve mükemmel sanatı sergiliyor; Helle, boğulmanın eşiğinde tasvir ediliyor, kardeşine uzanırken yüzü dalgalar tarafından gizlenmiş durumda.

Zuchtriegel, titizlikle korunan bu evlerin yakın gelecekte halkın kullanımına sunulması konusundaki iyimserliğini dile getirerek, bu son keşfin kültürel ve tarihi önemini vurguladı.

Antik Pompei kenti MS 79'da 2.000'den fazla kişinin ölümüne yol açan bir patlama sonucu yok oldu. Kalıntılar dünyanın en çok ziyaret edilen arkeolojik alanlarından biri haline geldi.

Yılda yaklaşık 4 milyon ziyaretçi çeken şehirde, son aylarda ortaya çıkarılan sürprizler arasında, antik Roma kentindeki pagan ritüel geleneklerinin kanıtlarını sunan İsa'nın Doğuşu tarzı 13 heykelcik ve geçtiğimiz Haziran ayında, şüpheli bir şekilde ananasa benzeyen bir öğenin yer aldığı, pizzaya benzeyen çarpıcı bir natürmort freski yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı