“Annelerimize ve Kadınlarımıza Saygı ve Şükran Anıtı”nın açılışı gerçekleştirildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında oluşturulan “Annelerimize ve Kadınlarımıza Saygı ve Şükran Anıtı”nın açılışı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

GÜNCEL 8.03.2024 17:20:48 35 0
“Annelerimize ve Kadınlarımıza Saygı ve Şükran Anıtı”nın açılışı gerçekleştirildi

Törende konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz  Büyükerşen, “Bu anıt Eskişehir’de olmalıydı. Ulus Anıtımızın önüne, ona layık olan ve hepimizin düşüncelerini sembolize eden bu anıtı yapmaya karar verdik. Anıt, Büyükşehir Belediyemizin annelerimize ve tüm kadınlara şükran ve saygı anıtıdır. Bu eser gelecek kuşaklara kadınların, annelerin ne kadar saygıya ve sevgiye layık olduğunu gösterecektir. Bugün İzmir’den gelemedi ama İranlı sanatçımızın bir eseri. Heykellerin tümünün üretimi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atölyelerinde yapılmıştır. Bu yüzden hepsi kolektif eserlerdir. Bu anıtla birlikte Eskişehir’de heykel sayısı sanıyorum 100’ü geçiyor. Gelecek nesillerde sanatla birlikte üretmeye devam edeceklerdir. Öte yandan buradan bütün annelerden erkek çocuklarına, anneye kadına olan saygının ne olduğunu öğretmelerini istirham ediyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir ilde geçirecektik. Hangi ilde geçirsek diye konuştuğumuzda, Kadın Kollarımız Eskişehir’de olmalıyız, bir gün önce de Bilecik’te olmalıyız dediler. 8 Mart’ta şehircilik anlamında, yerel yönetimlerin cinsiyet eşitliğine gösterdiği hassasiyete bir vurgu yapılacaksa orası Eskişehir’dir. Ayrıca bir yerel yönetim efsanesinin birlikte çalıştığı ve gönül rahatlığı ile Eskişehirlilerin teveccühü ile teslim edeceği bir kadın belediye başkanı Ayşe Ünlüce’nin de kampanyasına destek vermek istedik. Bugün Eskişehir’de annelerimize ve kadınlarımıza minnet duygularını gösteren bu anıtın kazandırılması çok anlamlıdır. Türkiye’deki ve dünyadaki tüm emekçi kadınların gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından anıtın açılışı gerçekleştirildi. Tören sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara çiçek hediye edildi.

Hibya Haber Ajansı