Altay: “Şehrimiz için büyük bir kazanım olacak projenin hayırlı olmasını diliyorum"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temelini Pazartesi günü Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun katılımıyla ataca

GÜNCEL 20.01.2024 17:23:18 86 0
Altay: “Şehrimiz için büyük bir kazanım olacak projenin hayırlı olmasını diliyorum

Başkan Altay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ile 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü arsasının Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili olarak iş birliği protokolü imzalayarak süreci başlattıklarını anımsattı.

Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan Konya’nın bu en değerli alanlarından birisini şehre kazandıracaklarını kaydeden Başkan Altay, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Konya Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımını şehrimize kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimiz için büyük bir kazanım olacak projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

140 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip olacak 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde; 6 adet depo, nizamiye binası, harp silahları bölümü binası, helikopter pisti, silah atölyesi, direkt müdahale binası ve ek idari binası yer alacak. Açık alan imalatlarında ise; 3 basketbol sahası, 2 hizmet destek yerleşkesi, futbol sahası ve koşu parkuru bulunacak.

Hibya Haber Ajansı