Almanya'da bir kişi iki buçuk yılda toplam 217 Covid aşısı yaptırdı

Nuremberg, 6 Mart (Hibya) – Almanya'nın Magdeburg kentinde yaşayan 62 yaşındaki bir kişi yaklaşık 2,5 yıl içinde "özel nedenlerden dolayı" toplam 217 kez Covid aşısı yaptırdı.

GÜNCEL 6.03.2024 13:07:12 60 0
Almanya

Lancet Infectious Diseases dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre 29 ayda 217 Kovid aşısı aldığı bildirilen "aşırı aşılanmış" bir Alman vatandaşı, Covid-19'a neden olan virüsle enfekte olduğuna dair "hiçbir belirti" göstermedi ve aşıyla ilgili herhangi bir yan etki göstermedi.

Erlangen-Nuremberg Üniversitesi'nden araştırmacılar adamın adını bir gazete haberinden duyduklarını ve vücudunun birden fazla doz aşıya verdiği tepkiyi inceleyip inceleyemeyeceklerini sorduklarını açıkladı.

Araştırmacılardan Dr Kilian Schober, "Daha sonra onunla temasa geçtik ve onu Erlangen'de çeşitli testlere tabi tutmaya davet ettik. O da bu davetle çok ilgilenerek kabul etti'' dedi.

Araştırma ekibi, sekiz farklı aşıyı içeren 134 aşının yaptırıldığını resmen teyid etti. Adamın daha önce yaptırdığı kan testlerine baktılar ve ayrıca aşı olmaya devam ederken kan örneklerini de incelediler.

 

Schober, "Bu olağanüstü aşırı aşılamaya rağmen gözle görülür hiçbir yan etkinin tetiklenmediği gözlemi, ilaçların iyi derecede tolere edilebilirliğe sahip olduğunu gösteriyor" dedi.

 

Ekip, Kovid-19'a (Sars-CoV-2) neden olan virüse karşı bazı bağışıklık hücrelerinin ve antikorların, yalnızca üç aşı alan insanlarla karşılaştırıldığında önemli ölçüde daha yüksek seviyelerde mevcut olduğunu bildirdi.

Önde gelen araştırma yazarlarından Katharina Kocher, "Genel olarak, daha zayıf bir bağışıklık tepkisine dair herhangi bir belirti bulamadık, hatta tam tersi" dedi.

 

 

Hibya Haber Ajansı