Akşener: “Türkiye’nin incisi Safranbolu, dünyanın incisi olacak!“

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karabük Eskipazar’daki esnaf ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi.

GÜNCEL 9.03.2024 23:24:11 81 0
Akşener: “Türkiye’nin incisi Safranbolu, dünyanın incisi olacak!“

Meral Akşener, Türkiye’nin incisi olan Safranbolu’nun İYİ Parti Safranbolu Belediye Başkanı Adayı Hakan Peker ile Safranbolu’nun dünyanın incisi olacağını vurgulayarak Hakan Peker’le görüşmesini anlattı:

“Bir gün şöyle bir şey yaşadık. Dediler ki Hakan Peker seninle görüşmek istiyor. Allah Allah, bu kadar meşhur bir sanatçı ve gerçekten büyük bir başarıya imza atmış bir sanatçı benimle ne görüşmek ister?  Geldi, dedi ki; “Abla, ben Safranbolu’ya aşığım. Bu bölgenin evladıyım, bu bölgede yetiştim, bu bölgede doğmuş bir annenin yetiştirdiği bir çocuğum. Dolasıyla milletimden aldım. Safranbolu'nun gençlerine, kadınlarına, Safranbolu'nun yaş almışlarına hizmet etme zamanı. Elimdeki imkanları, elimdeki networkü, ilişkileri Safranbolu için kullanıp; Safranbolu'yu Türkiye'nin incisi olmasının ötesinde dünyanın incisi yapmak üzere belediye başkan adayı olmak istiyorum.” dediğinde çocuklar inanın şok geçirdim. Hemen dedim ki; “Tabii başkanım, Allah bin kere senden razı olsun.”

Akşener, rahat bir hayat sürebilecekken milletine hizmet etmek isteyen Hakan Peker’in bu görevde Safranbolu’ya ihanet etmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek; “İstanbul'da fevkalade bir hayat sürerken, dünyanın herhangi bir şehrinde fevkalade bir hayat sürebilirken; Safranbolu'ya gelip Safranbolu'ya hizmet etmek için, Safranbolu'yu dünyanın incisi yapmak için annesinden aldığı feyzle, bu milletten aldığını bu millete ödemek için Safranbolu'da Belediye Başkan adayı olmayı talep eden bir insanın Safranbolululara ihanet etmesi mümkün değildir. Safranbolu'da yaşayan herhangi bir gence yanlışlık yapması mümkün değildir. Safranbolu'da yaşayan esnaflara hizmet etmemesi mümkün değildir. Safranbolu’nun becerikli kadınlarını daha üst bir noktaya çıkarmaması mümkün değildir. “ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasını, “Zaten adam itibarlı. Yani herhangi bir çıkar için, herhangi bir mevki için, makam için bu talebi dile getirmediğinden dolayı ben huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun diyorum. Şimdi düşünün, hayal edin; burada lezzet festivallerinin yapıldığını. Burada dünyanın en önemli sanatçılarının gelip sanat festivallerinin yapıldığını. Türkiye'nin turistik şehri, dünyanın en önemli turizm şehirlerinden biri olduğunu. İşsiz bir tane gencin kalmadığını, herkesin gelirinin arttığını ve Safranbolu'nun dünya tarafından bilindiğini hayal edin… İşte Hakan Peker bu iddiayla karşınızda. Hakan Peker’e oy istiyorum hepinizden. Başaracak mıyız?” sözleriyle sonlandırırken vatandaşlara sorduğu “Başaracak mıyız?” sorusuna “Evet!” yanıtını aldı.

Hibya Haber Ajansı