Akşener: “Suriyelilere para buluyorsunuz da emekliye mi bulamıyorsunuz kardeşim?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Küçükçekmece ve Avcılar’da esnaf ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Esenyurt’ta gerçekleştirilen iftar programında açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 14.03.2024 23:53:25 57 0
Akşener: “Suriyelilere para buluyorsunuz da emekliye mi bulamıyorsunuz kardeşim?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Ramazan ayı mübarek olsun. Allah tuttuğumuz oruçları inşallah mukaddes kılsın, kabul etsin.” sözleriyle başladığı konuşmasında; “Yerel seçim var. Seçime gidiyoruz ve bu seçimlere giderken bir karar aldık. Aman Allah'ım hem candaşta hem yoldaşta yani 2 taraf medyada da söylenmedik hakaret, işitilmedik iftira kalmadı. Hür ve müstakil kararımızın bu kadar rahatsız ettiği bir Türkiye’de demek ki çok doğru bir iş yapmışız. Ülkemize karşı çok iyi bir iş yapmışız. Bize hakaret edenler başkalarının gösterdiği adayların karşısında tek kelime etmediler ve ne mutlu ki İstanbul’da ve Türkiye’de, ilçelerimizde hemen hemen her parti kendi adayını göstermek durumunda kaldı. Ama Esenyurt'un bir özelliği var Esenyurt’ta “DEM”leniliyor. Ne Esenyurt’muş be kardeşim!” ifadelerini kullandı.

“Suriyelilere para buluyorsunuz da emekliye mi bulamıyorsunuz kardeşim?”

İYİ Parti’nin gündeme getirmesiyle iktidarın EYT konusunda harekete geçtiğini hatırlatarak konuşmasına devam eden Meral Akşener, emeklilere seslenerek; “EYT’ye söz verilmişti. Yerine getirmemişlerdi, biz ısrar ettik, çözüldü, eksik çözüldü. Şimdi emeklileri konuşuyorum çünkü emekliler aç. “Yerel seçimle emeklilerin ne alakası var?” diyebilirsiniz. Yerel seçimle emeklilerin çok alakası var. Bir kere belediye başkanlarımız sosyal belediyeciliği yapacaklar. Emeklilerimize ve gençlerimize, ev kadınlarımıza yardımcı olacaklar. Şimdi buradan “hodri meydan” diyorum Sayın Erdoğan! 17 gün kaldı. Çıkarın emeklilerin haklarını. Bu bayramda emeklilerimize 7 bin TL ikramiye verin. Emeklilerimize 11 bin TL seyyanen zam verin ve en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getirin. Suriyelilere para buluyorsunuz da emekliye mi bulamıyorsunuz kardeşim?” dedi.

Akşener Avcılar’da karşılaştığı atanamayan öğretmenle konuşmasını anlatarak atanamayan öğretmenlerden İYİ Parti’ye oy istedi.

İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Buğra Kavuncu’ya ve Esenyurt Belediye Başkanı adayı Muharrem Yıldız’a oy isteyen Meral Akşener, “Esenyurt Belediye Başkan adayımız, inşallah belediye başkanımız olacak Muharrem kardeşime oy istiyorum. Aynı zamanda Buğra Kavuncu’ya oy istiyorum büyükşehirde ve bunun neticesinde göreceksiniz. Valla söz verdikçe de sonra bazen ayva çıkıyor. O konuda da yani kırarım bacaklarınızı eğer yamuğunuz olursa ona göre. Peşinen onu söyleyeyim. Her ikisi de çalmayacak çaldırmayacak. Çünkü kefalet koyuyorsun, yamuk çıkıyor kardeşim. Sonradan öğreniyorsun. Getiriyorlar bir bakıyorsun ana neler yapılmış… Onun için hür ve müstakiliz. Başkasının önerdiği hiç kimsenin arkasında durmayacağız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı