Akşener: "Katil Netanyahu için tedbir yetmez!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), İsrail aleyhine açılan "soykırım" davasında ihtiyati tedbir kararı vermesine ilişkin değerlendirme yaptı.

GÜNCEL 26.01.2024 23:30:42 97 0
Akşener:

Güney Afrika'nın göstermiş olduğu cesaretin sonucu olduğunu söyleyen Akşener, "Yaklaşık 4 aydır süregelen Netanyahu terörüne ilişkin bugün nihayet bir adım atıldı... 21’inci yüzyılın dünyasında; kadın, çocuk, yaşlı fark etmeksizin Filistin'de yaşanan zulüm ve katıksız barbarlık artık daha fazla cezasız kalamaz. Çünkü adaletin olmadığı bir yerde; insan hakkından da, barıştan da, huzurdan da söz edilemez. Bugün Güney Afrika'nın göstermiş olduğu bir cesaretin sonuçlarını yaşıyoruz. Umarım ki bu cesaret; kürsülerden bağırmak dışında hiçbir adım atamayanlara büyük bir ders olur." ifadesini kullandı.

Meral Akşener, Uluslararası Adalet Divanı'ndan çıkan ihtiyati tedbir kararının,bir an önce 1948 tarihli Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ne uygun olarak sonuçlanmasını diledi.

Akşener açıklamasında "Unutmayın ki; katil Netanyahu için tedbir yetmez! Bir an önce somut bir adım atılmalıdır! O kirli elini Filistin'den çekmesi de yetmez! Soykırım suçlusu olarak tüm dünyadan izole edilmelidir!" dedi.

Hibya Haber Ajansı