AKP`de 9. İstifa

AKP İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

SİYASET 7.02.2014 16:45:22 1598 0
AKP`de 9. İstifa
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekili İlhan İşbilen, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İşbilenle birlikte 17 Aralık operasyonun ardından AKP'de istifa sayısı dokuza çıktı.
Uzun süre bekledim
İşbilen'in konuşmasından satır başları:
Kasım’da Genel Merkez’de Nabi Avcı’nın basına kapalı toplantıda düşüncelerimi açıkladım. Orada 'Gidişimiz iyi değildir. Bir dershane tartışmasıyla ülkeyi geriyoruz' demiştim.
O gün alkışlanan ve tebrik edilen bu konuşmamdan sonra Başbakan’ın çağırıp beni konuşmasını bekledim, hatta talep ettim. Ama Başbakan’dan beklediğim cevap gelmedi. Fethullah Gülen hoca efendi ile Başbakan arasında diyaloga vesile olurum diye de bekledim.
Gülenle konuşanlar haşhaşi mi?
Hocaefendiyi 50 yıldır yakinen tanıyorum. Bugün yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım. Haşhaşi, çete reisi, alim müsveddesi, içi boş vaiz, sahte veli, yalancı peygamber, paralel devletin başı, İsrail uşağı, maşa, ABD’de esir, kaset şantajcısı ve telekulakçı.
Hizmet camiası inlere benzetildi. Hizmet insanları inlere girilip elleri ve belleri kırılacak teröristler olarak sunuldu. Bunların alsancak escorti yolsuzluk operasyonları.
Arınç, Çağlayan, Davutoğlu gitmedi mi, hayır dualarını almadı. Partinin en tepsindeki bürokratlar gitmedi mi? Başbakan Mayıs ayında ABD’deyken görüşmek istemedi mi? Görüşmek mümkün olmayınca Arınç’ı göndermedi mi?Hocaefendi ile görüştüklerinde haşhaşi ile mi görüştüler.
Evime dinleme cihazı kondu
Hoca efendi ile 2 aydır telefonla bile görüşmedim. Bundan önceki görüşmelerimde bana ısrarla, yeminle de söylerim partiden ayrılmamam ve ayrılacak olanların da ayrılmaması yönünde telkinde bulunmamdı. Zulümler, takibatlar öyle bir noktaya ulaştı ki vekil olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu. Eşimin ve kız kardeşimin vakfına baskı yaptılar
İlhan İşbilen kimdir?
1 Nisan 1946'da Edirne Uzunköprü'de doğdu. Sanayici, iş insanı, İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümünü bitirdi.
Kamu görevlisi olarak birçok kurumda çalıştı. Manisa Maliye Muhasebe Yüksek Okulu Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulundu. Akyazılı Eğitim Vakfı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonunda Genel Müdür olarak görev yaptı. Asya Finans Ortaklığı ve Bankanın Murakıplığı ve Türkter Tersanesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ufuk Mayna Denizcilik Limited Şirketi ile Cezayir'de Türk Maritime Limited Şirketi ve Tersanesini kurdu. EVYAP Holding Yönetim Kurulu Üyesidir. Türk Maritime Yönetim Kurulu Başkanlığı, Oruç Reis Denizciler Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği bulunuyor.