AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, yapılan kongre sonrasında ilk kez kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kırıkçı, toplantıda DEDAŞ sorununa da değindi.

.

YEREL 15.03.2021 11:55:00 1350 0
AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, yapılan kongre sonrasında ilk kez kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kırıkçı, toplantıda DEDAŞ sorununa da değindi.

AK Parti Şanlıurfa Abdurrahman Kırıkçı Düzenlenen toplantıya; AK Parti Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri Cuma Ağaç ve basın mensupları katıldı.

AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:"Hedefimiz yerel bir vizyonu üretmek. Siyasetin sert estiği bir ildeyiz. Siyaseti daha yumuşak bir zemine taşıma niyetindeyiz. İnsanları ötekileştirme ve küstürme içinde olmayacağız. Daha şeffaf daha kucaklayıcı olacağız. Eleştiriye her zaman açık olacağız. Basın bu noktada bizim için bir ayna görevi görüyor." 

'ÇİFTÇİNİN KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETMESİ İÇİN GES TEKLİFİNDE BULUNDUK'
Ankara'daki temaslarından bahseden Kırıkçı, şöyle devam etti: "Ürün tarlada yağış yok. Bu sorunun çözümü için uğraştık. Sorunun çözümü için GES teklifinde bulunduk. Çiftçinin kendi enerjisini üretmesi için. Ancak yasal engel olduğunu ifade ettiler. Biz de bunun yasal talep ettik. Bunun da takipçisi olacağız. Tablet desteğinde bulunduk."

'ŞEHİR HASTANESİNDE BÜTÜN İŞLEMLER TAMAM'
Şehir hastanesi için tarih veren Kırıkçı, "2 yıllık bir gecikme oldu şehir hastanesinde. Şehir hastanesinde bütün işlemler tamam. Mart ayında hizmete geçecek inşallah" ifadelerini kullandı.

DEDAŞ SORUNU
DEDAŞ sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkçı, şöyle konuştu:"Biz kentin sorunlarını çözmek için çalışma içerisinde olan bürokrasinin koordinasyonunu sağlamak hem de bu çalışmayı hızlandırmak için üzerimize düşeni yapacağız. Dadaş noktasında biz bu sözü veririmken bir seçim arifesinde değildik. Şuanda bütün birliklerin enerjileri verildi. noktasında sıkıntı yok. Ancak servis sulamalarında sıkıntı var. DEDAŞ, bu noktada şunu söylüyor. Her çiftçinin bu probleme yaklaşımı farklı. Biz u noktada onlardan şunu rica ettik ya kısmı öderler ki mahsulleri yanmasın bu teklifi kabul ettiler. DEDAŞ’ın farklı çiftçinin farklı bir yaklaşımı var. Ama herkesin ortak bir sorunu var bunun çözüm yolu enerji maliyetini düşürmek ve çiftçinin de kendi enerjisini üretmesi olacaktır. Bunu Tarım Bakanlığı ile görüştük ve kabul ettiler."

Kırıkçı, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.