AK PARTİ ŞANLIURFA İLÇE ADAYLARINI KESİN OLARAK AÇIKLADI!

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde boy gösterecek olan Şanlıurfa ilçe adayları kesin olarak açıklandı.

YEREL 18.01.2019 10:39:19 2019 0
AK PARTİ ŞANLIURFA İLÇE ADAYLARINI KESİN OLARAK AÇIKLADI!

Herkesin dört gözle beklediği AK Parti Şanlıurfa ilçe adayları açıklandı. İL Başkanlığı kendi sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşım ile ilçe adaylarını açıkladıklarını belirtti. Öyle ki 2 merkez olmak üzere toplam 9 ilçenin mevcut başkanları aday gösterilmedi ve yerlerini başka isimlere bıraktı.

AK Parti ile MHP’nin ittifakı gereği Harran ilçesi MHP’ye verildi. MHP’nin Harran adayı ise Mahmut Özyavuz olarak belirlendi.

31 Mart yerel seçim heyecanı devam ediyor. Şanlıurfa’da il Başkanlığı tarafından açıklanan ilçe adayları arasında oldukça değişiklikler yapılmış durumda. Öyle ki merkez ilçelerde Eyyübiye belediyesinde Mehmet Ekinci yerine Mehmet Kuş, Haliliye ilçesinde ise mevcut başkan Fevzi Demirkol yerine Mehmet Canpolat aday gösterildi. Karaköprü ilçesi ise tekrardan Metin Baydilli’ye emanet edildi. İlçe adayları için sürekli tansiyonun yüksek olduğu AK Parti Şanlıurfa’da beklenen değişiklikler yapılmazken, gelen tepkiler üzerine listeler yine genel merkezin istediği doğrultuda oldu.

Diğer ilçelere bakıldığında oldukça değişiklikler yapılımmış durumda. Özellikle Ceylanpınar Belediye Başkan’ın tekrardan aday gösterilmemesi ve yerine Abdullah Aksak’ın aday gösterilmesi oldukça şaşkınlık yarattı. Öte yandan Siverek ilçesinde de mevcut başkan Resul Yılmaz’ın yerine Şeyhmus Aydın aday gösterildi.

Kayyumda olan ilçe beledilerinde ise durum şu şekilde; Bozova’da Suphi Aksoy, Halfeti’de Şeref Albayrak, Suruç’ta Mustafa Yüksel, Viranşehir ise Salih Ekinci aday gösterildi.

İşte İsim Listesi;

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül

 

Birecik: Mahmut Mirkelam

 

Bozova: Suphi Aksoy (kayyım)

 

Ceylanpınar: Abdullah Aksak

 

Halfeti: Şeref Albayrak (kayyım)

 

Haliliye: Mehmet Canpolat

 

Hilvan: Aslan Ali Bayık

 

Siverek: Şeyhmus Aydın

 

Suruç: Mustafa Yüksel (kayyım)

 

Viranşehir: Salih Ekinci (kayyım)

 

Karaköprü: Metin Baydilli

 

Akçakale: Mehmet Yalçınkaya

 

 

Eyyübiye: Mehmet Kuş