Açanal Ceylanpınar için harekete geçti

Zemzem Gülender Açanal, 9 Haziran?da TİGEM arazilerinde çıkan yangınla ilgili mecliste bir konuşma yaparak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

GÜNCEL 13.06.2019 12:19:06 1424 0
Açanal Ceylanpınar için harekete geçti

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, TİGEM arazilerinde çıkan yangınla ilgili olarak mecliste söz aldı.

9 Haziran’da kent genelinde etkili olan fırtına ve yağışta, yıldırım düşen ve yangın çıkan arazilerle ilgili olarak konuşan Açanal, Ceylanpınarlı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ceylanpınar TİGEM arazilerinde çıkan yangın hakkında kaymakamlıktan bilgi alan Vekil Açanal, sonrasında TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin görüştü. Vekil Açanal, zarar gören arazinin 3 bin dönüm olduğunu ve 3 milyon lira uğradığını öğrenince, yapılması gerekenler konusunda da bilgi aldı.

Hasat zamanında meydana gelen yangının çok üzücü olduğu belirten Açanal, çevreye ve şahıs arazilerine zarar gelmemesinin tesellileri olduğunu söyledi. İklim değişiklikleri ile zaman zaman yaşanabilecek bu yıldırım düşmesi sonucu bu olayın yaşandığını belirten Açanal, mecliste söz alarak, konu hakkında milletvekillerine bilgi verip, Ceylanpınarlı hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.