ABD: 7 ülke daha Kürtler?e silah verecek

ABD Savunma Bakanı Hagel, IŞİD?le mücadele eden Kürt güçlerine 7 ülkenin daha silah ve teçhizat yardımında bulunacağını açıkladı.

GÜNCEL 27.08.2014 12:29:34 1338 0
ABD: 7 ülke daha Kürtler?e silah verecek
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Chuck Hagel, yaptığı yazılı açıklamada, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele eden Irak Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Peşmerge Güçleri’ne ABD ve Irak Merkezi Hükümeti’nin desteğine ilaveten, 7 ülkenin daha silah ve teçhizat desteği vereceğini açıkladı.

Hagel, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Kürt güçlerinin takviye edilmesini  hızlandırmak amacıyla iki hafta önce ABD’nin öncülüğünde bir çalışma grubu oluşturduğunu belirtti.

7 ülkenin daha Kürt güçlerine acil ihtiyaç duydukları silah ve teçhizat yardımına destek verdiğini söyleyen  Hagel, bu ülkeleri Arnavutluk, Kanada, Hırvatistan, Danimarka, İtalya, Fransa ve İngiltere olarak sıraladı.

Irak’a  silah ve teçhizat desteği için operasyonların başladığını ve gelecek günlerde daha fazla ülkenin katılacağını kaydeden Hagel, bu ülkelere ABD Ordusu’yla yan yana çalışmalarından ötürü teşekkür ettiğini” belirtti.

“Bağdat’taki Irak merkezi hükümetiyle koordine edilen bu çok uluslu çaba, Kürt güçlerine, IŞİD’den gördükleri acımasız terör tehdidini savuşturmalarında büyük yardım sağlayacak.

“Irak halkı ve uluslararası camianın IŞİD’in oluşturduğu tehdide karşı koyma kararlılığı daha da artıyor ve ABD, bu çabaya yardımcı olmak için dünya genelindeki dostlarımızla birlikte çalışmayı arzuluyor.”