ABB’den gaziler, şehit yakınları, dul ve yetimlere özel dernek binası

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Gençlik Parkı'nda yapımı tamamlanan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi’nin açılışına katıldı.

GÜNCEL 17.03.2024 21:46:03 79 0
ABB’den gaziler, şehit yakınları, dul ve yetimlere özel dernek binası

Başkan Yavaş, daha önce de gaziler için Hacı Bayram'da Gaziler Sosyal Tesisi’ni açtıklarını, Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nün de ilk kez kendi dönemlerinde kurulduğunun altını çizerek, “Düzenli olarak bu şubemiz şehit yakınlarını ziyaret ediyor, onların taleplerini alıyor. Ankara'nın dışından gelenlere de yardımcı oluyor” dedi.

Gençlik Parkı’ndaki merkezin açılışında konuşan Yavaş, “Burası mekan olarak da sizler için en azından aileler geldiği zaman yazın daha rahat ve görsel güzelliği olan bir yer. Bir de ayrıca biliyorsunuz burası Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat başında durup yakinen nezaret ettiği Gençlik Parkı bu yönüyle de çok çok anlamlı. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık da, “Beş yıl önce bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için bir yola çıktık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş Hanımefendinin derneğimizi ziyaretinde bu talebi ilettiğimizde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ekibiyle birlikte şehit aileleri ve gazilerin kalbine bir imza atsın diyerek başladık. Bu eser biz şehit aileleri ve gaziler içindir” dedi.

Hibya Haber Ajansı