şehit göz yaşlarıyla uğurlandı!

.

YAŞAM 6.07.2022 14:09:00 1296 0
 şehit göz yaşlarıyla uğurlandı!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan piyade er Yusuf Gürler (20) cenazesi, öğle vakti Siverek ilçesinde Abdülkadir Geylani Cami'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde atış sahasına giden askeri araç, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada piyade er Yusuf Gürler (20) yaralandı. Yaralı asker, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde atış sahasına giden askeri araç, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada piyade er Yusuf Gürler (20) yaralandı. Yaralı asker, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde atış sahasına giden askeri araç, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada piyade er Yusuf Gürler (20) yaralandı. Yaralı asker, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

SİVEREK HER ZAMAN HAİNLERİN TERÖRİSTLERİN KARŞISINDA DİMDİK DURMUŞTUR

Şehidin törenin konuşan Vali Salih Ayhan,"Siverek her zaman hainlerin teröristlerin karşısında dimdik durmuştur bu tarihten Kurtuluş Savaşı'ndan tutumda bugüne kadar Siverek böyle bilinmiştir, Urfa böyle bilinmiştir, böylede bilinmeye  devam edecektir. Şehitler tepesi boş değildir, bu toprakları bize manalı yapan , sevdiren bu şehitlerin bizler için ödemediği bedeldir. Bizde Yusuf kardeşimce teşekkür ederiz aile böyle bir evlat yetiştirmiş asker göndermiş vatanı için toprağı için Devlet ve millet için şahadet şerbeti içmiştir.  Bizde en iyi şekilde görevimiz iğfal edeceğiz"dedi.

Vali Salih Ayhan şehidinin babası hayvancılık ile uğraşan baba Mehmet Ali Gürler teselli ederek baş sağlığı diledi. Şehidin naaşı kaldırılırken aile sinir geçirdi. 

 

Şehit Gürler'in cenazesi, burada kılınan öğle cenaze namazının ardından, Siverek şehitliğinde defin edildi.

Ailenin 6'si kız, 2'si erkek olan 8 çocuğundan biri olan şehit Gürler'in bekar olduğu öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: şehit yaşlarıyla uğurlandı!