ceylanpınar ilçe kaymakamı Mehmet Keklik'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kaymakam Keklik 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

YEREL 3.12.2019 12:30:00 1716 0
 ceylanpınar ilçe kaymakamı Mehmet Keklik

Kaymakam mesajında, 'Birleşmiş Milletler tarafından "Engelliler Günü" olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, toplumun önemli bir parçası olan engelli vatandaşların tespiti, eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamlarının sağlanması, onların üretken ve kendine yetecek bireyler haline getirilmesi açısından önemli bir gün olduğunu belirtti.

Sosyal devlet anlayışına sahip olmanın gereklerinden birinin, toplumun tüm kesimlerine eğitim ve sağlık gibi her alanda yeterli hizmet vermek ya da bu hizmetleri alabilmenin uygun koşullarını oluşturmak olduğunu vurgulayan Kaymakamımız, şunları kaydetti:

Ülkemiz sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket ederek engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirerek, engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmıştır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyorum. Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum."