Ceylanpınar Belediyesi’nden büyük hamle

Ceylanpınar Belediyesi Satranç Kulübü yaptığı transferlerle gücüne güç katıyor.

YEREL 15.11.2019 15:51:00 1371 0
 Ceylanpınar Belediyesi’nden büyük hamle

Rusya eski milli oyuncularından ve Türkmenistan şampiyonlarından olan, ayrıca dünya satranç şampiyonu sıralamalarında yer alan Türkmenistan uyruklu Büyük Usta (GM) Hanjar Odayev resmi imza töreninden sonra Ceylanpınar Belediyesi Satranç Kulübü’ne transfer oldu.

 

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, sporun her dalına olduğu gibi satranca da önem verdiklerini de söyledi. Son transferle de önemli bir hamle yaptıklarını ifade eden Başkan Aksak, "Bölgemizin en güçlü takımına sahibiz desek yeridir. Son transferimizle de gücümüze güç kattık. Artık yerel de değil uluslararası bazda da başarılar elde edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

 

CEYLANPINAR BELEDİYESİ SATRANÇ KULÜPLERİ FEDERASYONUNDA

Öte yandan Ceylanpınar Belediyesi Satranç Kulübümüz'ün de Kurucular kurulunda yer aldığı Satranç Kulüpleri Federasyonu geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenen törenle kuruldu. Satranç alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek “Satranç Kulüpleri Federasyonu’nu” kurdu.

İmza törenine federasyonun kurucu temsilcileri;

İzmir Millet Vekilleri Milli Sporcu Alpay Özalan ve Prof.Dr.Hasan Kalyoncu, Denizli Millet Vekili Şahin Tin, Satranç Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekilleri Sedat Gülbaran ve Ali Özen, federasyon genel sekreteri Kadir Okur ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yönetim kurulu üyeleri katıldı. Federasyonun 5 kurucu üyesinden biri de Ceylanpınar Belediyesi oldu.